/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +61 -33
    SUS ULAN DARWiN DÖLÜ
    ···
    1. 1.
      +24 -4
      Güneşin dünyanın etrafında döndüğünü söyleyen ayet yok (:
      ···
      1. 1.
        0
        sünnetliysen hiç deneme panpa gibtir et akışına bırak amk
        ···
      2. 2.
        +2 -2
        dünya güneşin etrafında dönmüyor muydu AMK
        ···
      3. 3.
        +1 -2
        gabadayi malı hem salaksın hem kültürsüz ama ateistim diye geziyorsun senden bir tak olmaz
        ···
      4. 4.
        +2
        Aynen bende dünya diye biliyorum
        ···
      5. 5.
        +2 -1
        basit şekilde cevaplandırmaya çalışacağım. eğer cevaplardan noksan olursa ya benim bilgi eksiğimdir ya da anlatma eksiğim;

        1) Mantık dışı değildir. Hayatının en mühim konusunun bu olduğunun farkına var. Zamanını buna ayır, düşün ve aklını kullan. Telefonunu, bilgisarayını bir kenara bırak sadece düşün gez dolaş ve yalnız kal.
        Sen kendini geliştirmek zorundasun, mantığını kuvvetlendirmek zorundasın ve bilgilerini çoğaltmak zorundasın. O an gelince emin ol imanın güçlü olacak.
        Bu dediklerinin tek sebebi cahil olman ve kendini yeterince geliştirememiş olman. Cehaletini yık ve beynini kullan.

        2) Cehaletinden doğan başka bir yanlış anlaşılma.
        Islam kişiden kişiye değişir. Durumdan duruma da.
        Nasıl ki kendini korumak için insan öldüren yargılanmaz, ama zevkinden ve nefsinden öldüren ölümle yargılanır.
        Bir bedevi için namaz, oruç, hac ve zekat yeterli idi. Bunları yaptığı taktirde cennete gideceği üzerine peygamber aleyhisselati vesselamın yemini var.
        Ama okuyup öğrenin ve imkanı zamanı olan için ne diyor biliyor musun?
        Dünyadaki 1 insan bile kendi ameli ile cennete giremez. Yani ister 1000 rekat kıl ister 10 bin.
        Hatta diyor ki ..Bir kişi ömrü hayatında hiç cihad etmemiş ve hiç etme niyetinde olmadan ölürse münafık olarak vefat etmiştir..
        Yani o insanla buradaki bir değil. O adamın imanı buradakinin binlerce kat değerindedir. Her ibadeti de öyle. Aynı şekilde islamı hiç duymayan birisi için kalan her şeyi yok sayıp bir güç var diyip inansa cennete girer. çünkü sadece bundan sorumludur.

        3) bu kitaba şak diye inan demiyor hiçbir şey. cehaletin böylesi.
        peygamberi tanı, öğren. dürüstlüğünü ölç. kimmiş ne yapmış, davası ne imiş? ayrıca allahın 2 kitabı vardır, kuran bunlardan ikincisidir. ondan daha önemlisi kainat kitabıdır. her şeyden önce akla ve mantığa ihtiyacın var. düşün ve aklet. daha sonra peygamberi, islam neyi getirmiş neyi zütürmüş öğren ve yargıla. tek doğru vardır.

        4) sıcaktan da soğuktan olan cehennemden de bahsedilir. bunlar tek değildir. istediğin gibi bedel öedeyebilirsin.
        abzürt komedi gibi olan yunan öitolijisi ile islamı aynı kefeye koymak sadece sonsuz cehaletin ürünü olabilir.
        işin daha komiği ise bunloarı beğenmeyip karşısında en ufak sallamasyon bir teori bile üretememeniz. gülünç durumdasın. aklını kullanmayıp bilim diye ötüyorsunuz. e zaten bilimi veren bir güç bir tanrı varsa ve onu sınırlı kıldıysa, bilimin son noktasına ulaşsanız da hala bir fark olmayacak? bunu hiç mi düşünmedin.

        5) sonsuz cehaletin durmak bilmiyor.
        8.yydan 17.yy'a kadar bilim islamın tekelindeydi. ister tıp de ister astronomi ister mantık, felsefe veya geometri. Müslümanların gevşemesi sonucu bu duruma düştük. 1300 yılın yorgunluğu diyebiliriz. sen ise o 200 senelik kötü durumda dünyaya geldin ve ne başına ne sonuna bakmadan yardırıyorsun.
        ulan dünya literatürüne göre aydınlanma çağı muhafazid ile ortadoğuda başlar. Avrupaya ise aydınlanma çağı islamın fethi sonucu ulaşır.
        1500 yıllık islam tarihini burada anlatmaya kalkışsam sözlük yetmez.
        ayrıca tıp okuyorum gibtigmin salagı, tek tıp okuyanlar dinsizler mi? dıbına kodugumun eşeği seni daha düne kadar Müslümanlar okuyamıyordu bile. şimdi çapaya cerrahpaşaya gir bakayım bütün sınıflar tesettürlü sakallı Müslümanlar. huur cocugu bak sinirlendirdin beni anasının dıbını gibtiniz 80 senedir ülkenin. şimdiye kadar dinsizler tek başına yönetti huur cocugu ne taka yaradınız lan bin evladı. hem anasını gibtiniz ülkenin hem bizim kaldırmamıza da izin vermediniz. IQsuz huur çocukları sizi. sorun sizsiniz ve tüm orta doğuda sizin gibi huur çocuklarının olması

        6) sen o kadar aptalsın ki bilmediğin konular hakkında sonsuz yorum yapıyorsun. cahile laf anlatılmaz ama mallık bende tamdıbını okumadan cevaba başladım.
        ulan mongol, islama göre kadın var ya kadın dogurdugu çocuğu emzirmek zorunda bile değil. aynı islama göre kadın evi temizlemek zorunda da değil yemek yapmak zorunda da değil. islam hukukunun zerresinden haberin yok. erkek kadının yemeğini giyeceğini yaşayacağı yeri sağlamak zorunda. bu üzerine farzdır.
        islama göre erkek hizmetçidir. kazandığını da kadına vermek zorundadır. ayrıca islam kadına zarar vermez tam tersine korur. islamda erkeğin çalışması farzdır ama kadına müsaade edilmiştir. yani bir zorunluluk yoktur kadına. sadece bazı bölümlerde kadın olmak zorundadır. tıpta, ilimde vs.

        ayrıca türklerin islama zorla girdiğine dair, 1 tane bile katliam olduğuna dair 1 örnek veremezsin. sizin o taptığınız ilber ortaylılar bunu böyle anlatıyor, gir youtube'a yaz huur cocugu seni.

        burada sadece yalanlar iftiralar üzerine böyle entry yazacaksın biz de izlicez di mi anasını gibtigim
        Tümünü Göster
        ···
      6. 6.
        0
        sen dinini böyle söve söve anlatıyorsun ve benim inanmamı bekliyorsun şaka gibi
        ···
      7. 7.
        -1
        sabır bu sabır, her şeyin bir sınırı var. benim annem de babam da o darbe zamanlarında yargılandı. ne okuyabildiler ne çalışabildiler, teyzelerim de aynı dayılarım da.
        bunların sebebi sizin gibi şerefsizler işte.
        kendi pisliğinizi de bize atıyorsunuz utanmadan kahpe dölleri.

        dürüst olsan ona göre yazmasını da biliriz
        ···
      8. diğerleri 5
    2. 2.
      0
      Kahkaha attım amk :D
      ···
      1. 1.
        0
        Ben yorumlara gulmdum
        ···
    3. 3.
      -2
      ben de deistim ama senin anlattıkların bana bile saçma geldi şimdi AMK ateist olmak salakça AMK bilim insanları insanları kurtarıyormuş hadi lan ordan hangi doktoru seçersen seç adam ölecekse ölür doktorların bir tak yaptığı yok AMK
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster