/i/Osmanlı

Devlet-i Âliyye-i Osmanniye.
(Osmanlı İmparatorluğu)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    -2
    2.Abdülhamit uluhakandır çünkü zamanın da 93 harbine girdik ruslar bizi tokatladı. Abdülaziz döneminde milyonlarca altın liraya mal olan donanma haliçte çürüdü. Osmanlı bütçesinin yarısını veren mısır elden gitti bir o değil, kıbrıs, romanya, tunus ve daha nice vatan toprağı elden gitti. Orduya okuma yazma bilmeyen herifleri sırf kendine bağlı diye komutan yaptı sonuç balkanlardan silindik. Bir laf vardır "enver gireceğine bulgar girsin" işte bu adamın has köpeklerinin lafıdır bu. Osmanlının enfazla toprak kaybettiği dönem bu adamın padişahlığıdır.
    ···
    1. 1.
      0
      1-)Milyonlarca BORÇ paraya mal olan donanmadan bahsediyorsun heralde. Osmanlı o borçları ödeyebilmek için bir çok şeyden vazgeçti.
      2-) Okumayı yazmayı bilmeyen komutanlar dediğin kişiler Atatürk, Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak, Enver Paşa... ve diğerleri mi acaba. Çünkü bunlar Abdülhamidin zamanında okumuş ve komutan olmuşlardır.
      3-)Osmanlını en çok toprak kaybettiği zaman bu adamın zamanı değildir. Osmanlının en çok toprak kaybettiği zaman ittihat Terakki dönemidir. Balkanlardan tamamen silinme, Ortadoğunun tamamen kaybı vs ittihat Terakki döneminde olmuştur.
      4-) Mısır ve Kıbrıs'ı Abdülhamit döneminde resmi olarak kaybetmiş değiliz. Fiilen kaybetmemiş olabiliriz ama resmi olarak o topraklar o zamanda halen Osmanlıda.
      ···
    2. 2.
      0
      1 olum dünyanın donanması lan bu 3 diyorum bak 3 merak ediyorum arkadaş neyden vaz geçti?
      2 okuma yazma bilmeyen paşalar dediğim mesela şemsi paşa adam kör cahil okuması yok mareşal hatırladığım kadarıyla büyük başarısı da yok tek yeteneği abdulhamidin talimatı olmadan tuvalete bile gidememesi mustafa kemal, kazım karabekir ve enver de abdulhamiide isyan eden düşük rütbeli subaylar abdulhamidi indiren kadroda bunlar zaten öğrencilik yıllarında takibata uğradılar bekirağa bölüğünde işgence gördü bu adamlar. abdulhamit iktidarı devam etseydi bu adamlar paşa bile olamazdı.
      3 ittihat ve terakki iktidara geldiğinde orduda abdulhamidin subayları hakimdi yukarıda belirttiğim gibi edirneye enver gireceğine bulgar gelsin kafasındaydılar lan selanik kurşun atılmadan teslim edildi bunu yapan abdulhamidin subayı idi. ittihat terakkiş iktidarında küçük balkan devletçiklerinden kötek yiyen ordu çanakkalede ve kuttulammarede ingilzleri yendi kurtul şavaşını organize eden subayların tamamı ittihatçı idi arkadaşım.
      4 resmiyetini yesinler senin senin bayrağın yoksa senin değildir koçum medeni hukuk mu işliyor sanıyorsun devler arasında. fatih hangi fethi için tabu devri yapmış.
      abdulhamit hasbel kader padişah olmuş paranoyak bir mzavllıdır düşün ki koskaca osmanlı devletinde elektirik sadece yıldız sarayında var ve amacı sarayın etrafını aydınlatmak bu kadar da korkaktır ulu hakanınız
      ···
   tümünü göster