/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +29 -86
    kardeşim bir kürt çocuk doğudan batıya gelir okula başlar 1. sınıftan lise sona kadar şivesiyle ırkıyla dalga geçerler. Öğretmenleri ve çevresindeki insanlar onu suçlu olmadığı halde suçlarlar. Evet kardeşim aynı sıralara oturduk oturduk ama sen bana karşı hiç iyi olmadın her şeyden dışladın. bir hata yaptığımda direk herşeyi yüzüme vurdun her hatamda kürt dedin durdun ve ona rağmen o çocuk TÜRKiYE CUMHURiYETi için canını verir. VATANI için.

    Okula yeni öğretmen gelir ve çocuklara nereli olduğunu felan sorar o çocuk o öğretmene nereli olduğunu söylemeye utanır, korkar neden biliyormusunuz sınıf arkadaşları yine kürt deyip sınıfın ortasında dalga geçerler

    edit: çügü atanların anasını gibim

    Telefondan yanitlayamiyom aq, üni li arkadaş dur daha lise bitmedi amk

    edit: ülkeyi ne karıştırıyorum ne bölüyorum aq ben çocukken ırkımdan dolayı yaşadığım bir kaç sorunu anlattım bunlar benim için bitle pire zamanları artık.
    ama benim yaşadığım şeylerin benden kat ve katını yaşıyanlar var.

    Diyelimki türkiyeden yabancı bir ülkeye gittiniz daha çocuksunuz sizede bana davradıkları gibi davransalar siz o ülkenin ırkına karşı düşmanlık beslemezmisiniz.

    EDiT: TÜRKiYEYE düşmanlık beslemiyorum
    ···
    1. 1.
      +19 -2
      şahsen şimdiye kadar o tarz bir tepkiyle hiç karşılaşmadım okuduğum sınıflarda ama o bahsettiğin çocuğun o tepkiyi almasının sorumluları yine kendi ırkıdır, o çocuğun o tepkiyi alması kendi ırkının davranışlarının sonucudur bu paragrafı yazdığına göre abim bence bunu da çıkartabilmen gerekir.
      ···
      1. 1.
        +7
        Sıra arkadaşım erzurumluydu amk. Konuştuklarını kimse anlamazdı ben biraz anlardım. Arada taşak geçerdik ama herkes severdi onu. O da hiç kendini bizden ayrı görmedi. Bikaç sene sonra düzeldi şivesi. Eziklik kanınıza işlemiş kendinizi ayrı tutan sizsiniz.
        ···
      2. 2.
        +3
        Yapan olmuştur yalan yok. Çünkü bazı leşler yüzünden kürtlere baya bir antipati oluştu. Ama mesela ben kürtlerin bol olduğu bir mahallede yaşadım yıllarca. Arada da gidip hal hatır sorarım. Çocuklarının kimi öğretmen oldu kimi fabrikalarda çalışıyor işlerini kurdular. Ee amk niye bunlar kürt diye dışlanmamışlar üni biritirip öğretmen olabilmişler... Biz kandırılan devlete baş kaldırıp ülkenin huzurunu kaçırıp ekonomisini giben milyonlarca dolarlık cephane harcatan leşlere kızıyoruz. Eğer o şerefsizler olmasa doğu çok daha modern bir yerleşim yeri olurdu. O kadar tarihi yerler varki . Huur çocukları yüzünden turist gidermi oralara. Ordan bile ekomoniye zarar şerefsizler. Petrol olayına girmiyorum bile hemen altında dünyanın en kaliteli petrolü çıkarken yukarısında çıkmasın. O bölgelerinde terör bölgesi olması. Daha çok yazarımda özet geç der binler:d
        ···
      3. 3.
        0
        Ben 26 yıldır sırf jargonu dolayısıyla dalga geçilen k.rt görmedim ha ben dalga geçtim ama hep içimden dışımdan hiç söylemedim veya bana bir işi düşüne keko kardeşime sırf bu yüzden arkamı dönmedim ayrıca sana şunu da söyleyim konsantre olmayan bazı kekolar da kendi jargonundan kendileri utanıyor ki sen neyin tribindesin
        ···
      4. 4.
        0
        @serksanyokuz89 haklısın kardeşim
        ···
      5. diğerleri 2
    2. 2.
      +5
      ben dalga geçtim yalan yok
      ···
      1. 1.
        +3 -3
        o zaman senin ananı gibim
        ···
      2. 2.
        0
        Lan oc sanki notunu ben verdim aq
        ···
    3. 3.
      +4
      Benim lisede Kürt bi arkadaşım vardı. Okulun en popülerlerinden biriydi. Kimsenin de Kürt diye dışladığını görmedim. Bir insan durduk yere Kürtleri dışlıyorsa onun kendisindedir problem.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster