/i/Saçmalamaca

Bu altincide saçmalamak serbest !
  1. 26.
    +11 -1
    1452 de dökülen şahi toplarını seri üretime geçiririm. amerikaya sefer düzenlerim.Her yeniçerinin beline küçük tek atımlık tüfekleri taktırırım. padişaha ait isyanlara karşı 100 000 bin kişilik bir kuvvet kurarım. pozitif bilimlere ilim bilgilerine göre daha çok ağırlık veriririm. yurdun her yerine okul yaptırırım. okumayı zorunlu hale getiririm.ilk 5 yıl eğitimi zorunlu hale getirir. zamanla 8 ve 12 yılı zorunlu hale getiririm. teknisyenlerimi ve mühendislerimi çağırır ve onlara demir yolları ve trenlerden bahsederim. onlara bahsettiğim şeyleri yapmaya çalışmalarını emrederim. italyaya sefer düzenlerim. moskovayı alırım. Orta asyadaki türklerle toprak bütünlüğü sağlarım. viyanayı alırım. buna karşılık tüm hristiyanların üzerime geleceğini bildiğim için müslümanları balkanlara cihada çağırırım. orduda tüfek kullanmayan birlik bırakmam. rönesans hareketlerini başlatacak bilim adamlarına ve liderlere suikast düzenlerim. reforma karşı kilise yi desteklerim.ama hepsinden önce irana girerim sürekli arkadan saldırmasınlar diye. eğer tüm avrupayı ele geçirebilirsem parlamenter cumhuriyet rejimine geçerim ve her milletten 500 000 kişi başına bir temsilci bulunan bir meclis kurarım. çünkü dünyaya tek bir milletin hükmetmesi imkansız. öyle olursa kesin isyan çıkar. mümkün olabilecek ve olursa dünyayı daha iyi bir hale getirebilecek tek çözüm budur.
    ···
    1. 1.
      0
      Ele geçirdiğin yerdeki herkesi gebertecen timur gibi kelleden kuleler yapacan bunu unutmuşun. isyan edecek adam kalmayacak. Gerekirse o topraklar boş kalsın bu hurlar olmasın.
      ···
    2. 2.
      0
      insan olmassa imparatorluğun gücüde olmaz. öyle yaparsam imparatorluk daha fazla büyüyemez. savaşacak adam lazım. Feth ettiğim her toprağın imparatorluğu daha güçlü yapması lazım.bak osmanlıya Romaya topraklar büyüdükçe güçlenmiş.Ama bide moğol imparatorluğuna bak genişlemiş ve genişlediği yerdeki herkesi öldürmüş. sonuç 50 yıl sonra çöküş. çok normal toplam 10 15 milyon nüfuslu orta asya halklarıyla dünyayı uzun süre elinde tutamassın.
      ···
    3. 3.
      0
      Kardeş tüfek biraz yanlış gibi ok daha pratik barutla uğraşmaya gerek yok
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster