/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    darbe dönemlerinde piyasada iki ayrı kutup vardı. laikçiler ve muhafazakarlar. fransız devriminden bu yana akıp gelen iki büyük ekol ("sağ,sol" ) yurdumuzda bu şablona bürünüp günümüze kadar gelmiştir. evet, laikçiler ve muhafazakarlar... çok partili siyasi hayata geçtiğimizden beri laikçiler chp, muhafazakarlar ise demokrat parti ve onun ekolunu takip eden partiler (ap, akp... ) temsil edilmişlerdir. daha doğrusu onlar, bu ekollerin sembolik cengaverleri olmuşlardır... gelelim konumuza, chp bu yurdun öksüz cocuğudur. neden diye sorarsanız;

    1-) chp, hdp'ye yanaştığında hdp tabanından "gibtirin gidin lan siz faşistsiniz otoriter kemalistler" tepkisin maruz kalmaktadır.
    2-) chp, mhp'ye yanaştığında ülkücüerden "gibtirin gidin lan, pis goministler (komünistler), vatan haini vatansız puştlar, moskof huur çocukları" tepkisine maruz kalmaktadır.
    3-) chp, akp'ye yanaşmaya çalıştığındaysa (çok enderdir ama gündemde bazen rastlanmaktadır) akp'liler tarafından "gibtirin gidin lan laikçi pekekentler, darbe zihniyetli mahluklar, camileri ahır yaptınız siz, ezabı türkçe okutturup kuranları yaktınız, tuvalete attınız, firavun kılıklı rakıcılar" tepkisine maruz kalmaktadır.

    birileri (hatta bizzat chp'liler) chp'nin ne olduğunu tanımlamalı artık. bunu kanaat önderleri ve kahvelerde sözcü okuyup batak oynayan sararmış bıyıklı sosyal demokrar dayılar bi oturup düşünmeli.

    siz nesiniz amk?
    ···
   tümünü göster