/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +76 -29
    (bkz: sapık yeğenim)
    Not : 10a tamamlayıp yeniden yayınlıyorum
    not2 : Küçük ayrıntılara takılmayın ve öznel olarak sıraladım. Birde içinde tarihi tam değiştirmese de çok önemli kişi oldukları için yazdım



    HAZRETi muhafazid sallallahu aleyhi ve sellem



    Mütevazı bir aileden gelen Hz. muhafazid dünyanın en büyük dinlerinden birini yaymış ve çok etkili bir politik lider olmuştur. Bugün, ölümünden on üç yüzyıl sonra, etkisi hâlâ güçlü ve yaygındır.





    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK



    Mustafa Kemal, ömrü yettiğince milletinin menfaati için didinmiş ve çalışmıştır. Düşman donanmasının istanbul’a vakitte dahi inancını yitirmemiş ve milletinin cesaretine inanmıştır. Düşman askerleri yurdumuzu bölüşmeyi planlarken, Anadolu’ya gitmiş ve halkı özgürlük için direnişe davet etmiştir. Türk ordularının başkumandanı Atatürk halkıyla birlikte yurdumuzu düşmanların elinden kurtarmıştır.





    FATiH SULTAN MEHMED HAN



    29 kere kuşatılan istanbul' u üstün zekasıyla ve çabasıyla 53 gün içinde feth eden komutan ve askerleri bir çağı kapatıp bir çağı açmışlardır. En önemlisi Efendimizin hadis-i şerifine layık olmuşlardır.



    [[

    NiKOLA TESLA



    Bir çok icadı vardır. Radyoyu ,Marconi , X ışınlarını ,Floresan lambayı, neon ışıklarını, hızölçeri, otomobillerdeki ateşleme sistemini, radarın temellerini, elektron mikroskobunu, mikrodalga fırını vede kablosuz elektrik aktarma 20 adet ampulü kablo olmadan 25 mil uzaktan yakabildiği kayıtlara geçmiştir.





    iBN-i SiNA



    Yaşadığı çağda duruşu ve söylemleriyle hep mantıkçı olarak bilinen ibn-i Sina, doğruya ulaşmak için duyarlı gözlemlerin yapılması gerektiğini ve çoğu doğrunun araştırarak elde edileceğini ifade etmiştir. ibn-i Sina, Tıp biliminin mucidleri arasında gösterilmektedir.





    BUZCANi



    Astronominin mucidi olarak bilinen Buzcani, 900’lü yıllarda yaşamasına rağmen çağının ilerisi bir bilgiye sahip olan bir bilim adamıdır. islam Medeniyetinin yükselmesinde büyük katkı sahibi olmuştur.





    LOUiS PASTÖR






    CAHiT ARF



    {{yazı:Cahit Arf, cebir konusundaki çalışmalarıyla dünyaca ün kazanmıştır. Sentetik geometri problemlerinin cetvel ve pergel yardımıyla çözülebilirliği konusundaki yaptığı çalışmalar, cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılmasında ortaya çıkan değişmezlere ilişkin "Arf değişmezi" ve "Arf halkaları" gibi literatürde adıyla anılan çalışmaları matematik dünyasının ünlü matematikçileri arasında yer almasını sağladı. Matematik literatürüne "Arf Halkaları, Arf Değişmezleri, Arf Kapanışı" gibi kavramların yanısıra "Hasse-Arf Teoremi" ile anılan teoremler kazandırmıştır.



    AZiZ SANCAR



    Prof. Dr. Aziz Sancar’ın "DNA onarımı" adını verdiği buluşu, Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazandı.





    iSMAiL AKBAY



    NASA'da çalışan ilk Türk mühendistir.ismail Akbay’ı Marshall Uzay Merkezi’nde Apollo Saturn V-S1C roketinin F1 motoru entegrasyon çalışmalarını sürdürecek mühendis ekibine seçmiştir. Akbay aynı zamanda Apollo - Soyuz Test Projesi'nde Saturn 1B/H-1 motor entegrasyon çalışmalarında da öncülük etmiştir. ismail Akbay 1963-1975 yılları arasında NASA’da yönetim kademelerinde görev yapmıştır.


    ···
   tümünü göster