/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +172 -14
    Ayar Nedir?

    Ayar bir kişiye o anki duruma bağlı olarak verilen şekilli laf sokuşları ya da anlamlı hareketler ile karşıda ki kişi/kişileri ileriye gittiğini farzedip düzeltmeye ya da bozmaya verilen addır.

    Ayar Nasıl verilir?

    Ayar çeşitli yollar ile verilebilir. Mekana göre farklılık gösteren ayarın en çok yaşandığı yerler Alış-Veriş merkezleri ya da otobüslerdir. Kısaca açıklamak gerekirse karşı takımda ki elemanın istemeden bir hata yapıp önünüze topu bırakması ya da sizin uzun uğraşlarınız sonucu muhabbeti/pozisyonu getirdiğiniz yere bağlı olarak gol atmanızdır.

    Ayarı vermek için öncelikle zeka. ikinci olarakta ezilmek gerekir. Bazen durum müsait olduğunda durduk yere de ayar verilebilir.

    Aklı binliğe çalışanlar günün her saati her yerde birilerine ayar verebilir. Ezilmekte ise karşıdakinin sizi kötü duruma getirmeyi çalıştığını sezip karşı atağa geçmeniz ile gerçekleşir. Bi'nevi ava gideni avlama. Ayara ayar.

    2. Yolda ise karşıda ki size çoktan ayarı vermiştir. O durumda yol ayrılır. Ya oradan üzgün bir şekilde yenilginizi kabullenip gidersiniz ya da Yaradana güvenip yediğiniz ayarın misli olarak karşılık verirsiniz. (Bu ekstra olarak insanı motive eder. Yenilen ayar yüzünden sinirler tepenize çıkar. Ortam kızışır. Sıcaklıktan dolayı kan akışı hızlanır. Kafanızda ki düşünceler hardcore'a geçer hızlı düşünmeye başlarsınız.)

    Hızlı düşünüp ince lafları gediğini koymak için doğru anı beklemeniz önemlidir. Yersiz bir yerde yapılan ayar tüm büyüsünü kaybedip sizi dibe çekebilir. Bunun için incici hisleniriz devreye girer. Sözlüktekilerin ayarlarını örnek alın.

    -Ayar çeşitleri-

    Ansızın gelen ayar: Burada avınızın hiç bir şeyden haberi yoktur. Normal ritüalını uygularken birden beklenmedik ayar gelir. Karşınızda ki ağzını bile açamaz. Hemen evine koşup ağlamak ister. Bu şekilde o kişinin tüm günü zindan olur. içinden çıkmak için gün sayar. Yıllar sonra hatırladığında kafasında üzücü bir anı olarak yer edinir.

    Rekabetçi ortam ayarı: Burada 2 tarafta bir birine laf sokmak için yarışır. Önce laf sokan karşıdakini nakavt eder. Tüm oklar onun üzerine geldiğinde karşınızdakine bağlı olarak. (Kız , çocuk ve yaşlı ise ağlar) (Yetişkin , ağır abi , mafya tarzında adamlar ise hayatınızı karartabilir. Bu gibi kişilere sataşmayın değmez.)

    Ağa düşmüş sinek ayarı: Burada karşınızda ki sizin kim ve nasıl birisi olduğunuzu anlar. Yiyeceği ayar kaçınılmazdır. Tek düşündüğü hemen ayarı versin de işime bakayımdır.

    Açık ayar: Karşınızda ki yersiz bir cümle kullanır. Cümlesinde ki kelimelerden ayarı çekip alırsınız. Cümlenin içinde örneğin; insan ve hayvan geçiyorsa o hayvanı hakaret olarak düşünüp okları ona çevirirsiniz. Söylediklerine pişman olur.

    Tutulmayan ayar: Kimi zaman salağın birisi gelip ayar verdiğini sanır , kimi zaman ise sizin verdiğiniz ayarı kimse anlamaz. ikiside ölümcüldür ve insanı hayattan bezdirebilir. Bu yüzden vereceğiniz ayarlara güven önemlidir. iyice ölçüp tartarak ayar verin.

    Ucu kimseye batmayan ayar: Bu ayar türünde kimseye bir şey olmaz. Genellikle mizah amaçlıdır ve her iki tarafta güler.

    Kombo Ayar: Bu ayarda siz klagib @2 ayarınızı verirsiniz. Aynı anda beklenmedik bir şekilde bir dava arkadaşınız çıkıp @3te farklı bir ayar verir. ikisi de bir birinden fecidir. Bazı yerlerde @4te de ayar olabilir ama bundan ileri gitmez. Olayın gidişatını farkeden yazar entryi silip oradan uzaklaşır. Gerçek hayatta ise o ortama düştüğü için binbir pişmanlık yaşar. isyan eder.

    Efsane Ayar: Bu ayar yıllar yılı konuşulur. Diğer ayarlar yanında sönük kalır. Ayar verildiği anda suratta istemsizce bir gülümseme olur. Böylesini bulmak zordur. Bunun gibi bir ayar vermek istiyorsanız beklemeyin. Ama bu tarz bir ayar gelmeden önce bazı yollar ile kendini belli edebilir. Bu şekilde anlayabilirsiniz ; Ayarın verilmesine kısa süre kala çevrede ki insan sayısı azaldıysa ve etraf sessizleştiyse bilin ki o bordo bereli ayardır. O anda ne kadar hızlı kaçarsanız o kadar yararınıza olun.

    Bu ayara bir örnek vermek gerekirse:

    [Başlık] erenköy kız lisesinin karşısında ev tuttum.

    1. kirası 750 tl lan.

    2. iyi lan servis parası vermezsin.

    3. @2 gibmiş

    4. @2 hunharca gibmiş

    5. @2 takla atarak gibmiş

    6. @2 angiblobedik gibmiş

    7. @2 post makinesine sürterek gibmiş

    8. @2 bilimsel gibmiş

    Bu ayarı bir inceleyelim. Ayarı veren yazarımız gayet sıradan bir günde sözlükte dolanıyormuş. Birden karşısına bu başlık çıkmış. Hızlı düşünmüş. Okul denilince akıla hemen bazı kelimeler yerleşmeye başlamış. Herkes entryde ki adamın yazdıklarına odaklanırken ayarı veren Efsane yazarımız olaya başka bir açı ile yaklaşmış.

    Burada çifte ayar var panpalar. Adam kız meslek lisesi diyince orada okuyormuş gibi düşünüp kız olarak 1. lafı sokmuş. 2 olarakta sözlükte normal anlamından çok bir hakaret/aşağılama olarak kullanılan Liseli kelimesini ona yönelterek acımasızca bir gibiş örneği yaşatmış.

    Bunun gibi ayarlardan yüzlercesi var. Diğer klagiblerden ise binlercesi. Öyle ise bir sonra ki ayar neden senin olmasın?
    ···
   tümünü göster