/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +26 -1
    AB istemeden bize destek çıkmak zorunda olacak çünkü elimizde avrupaya geçecek 1 milyon A yakın Suriyeli var amk binleri ılkkez bir taka yaracakalar. Avrupa iç düzenini bozmamak için her takı yapar Merkel in açıklamasında bunu rahatça görüyoruz. Yakında Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin arasında uçuşa yasak bölge olacak. Orayıda araplar koruyacak gibi duruyor. israil de iran in yükselmesini önlemek için türkiyenin yanında duracaktır. Bu arada sınırları kapatacağız surıyelılerı o kürt kantonları arasında çadır kampları kuracaklar hatta basladılar bile. Sonra pyd ve Rusya onları vurunca savaş suçu işlemiş olacaklar ve artık her şey Türkiye'nin lehine dönmüş olacak. Şu anda dış politikayı iyi yönetiyorlar gibi gözüküyor. Tek sorun Halep in düşmesi ve muhalefetin kaybetmesi eğer muhalefet fazla dırenemezse işte o zmn taki yeriz. Çünkü sürecinin kuzeyinde kürt kantonları mutlaka birleşir neden dersen Esed savaş kazanmasına yardımcı olanlara kolaylık sağlar. Bu böyle sürer gider ondan sonrada 4 koldan türkiyeye saldırırlar. O yüzden muhalefetin savunması bu zamanlarda çok önemli.

    edıt : şimdi yabancı gazetelere bakıyordum da rusyanın okulu bombalaması ilk sıralarda yer alıyor artık batı bile rusyanın yaptığının meşruluğunundan şüphe edecek ve karşısında yer alacaktır. Ayrıca Rusya nin ekonomisi kötüye doğru gidiyor bu tür yüksek maliyetli saldırıları uzun süre yapamaz. Bir yandan da AB nin ekonomisi çöküyor ama Almanya biraz daha dayanır gibi duruyor.

    Biraz uzun oldu ama içim dolmuştu boşalttım rahatladım amk.

    bir bordoklavyelı olarak görevimi tamamladım.
    ···
    1. 1.
      +1
      Kurt kamtonlari birlesir nedir amk
      ···
    2. 2.
      -1
      Keşke bütün bordo klavyeliler senin gibi olsa anasını satıyım.
      ···
    3. 3.
      -2
      panpa bence yanlışsın çünkü israil arapları önlemek için türkiyeye ihtiyacı yok bu 1
      2.si ise israil her zaman bir kürt devletinin kurulmasında biz hazırız diyor açık açık belirtiyor halep düşer 2 haftaya da kürtlerin eline geçer rusyanın bu desteğiyle de
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster