/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +13
    Son kısım tavsiyeler, isteyen olursa size kendimden de bahsedebilirim.
    Ha bu arada sen kim köpeksin de bize tavsiye veriyorsun lan tirrek diyenlere sesleniyorum. Dedem ben sizlere kendimden bir şeyler katmak istiyorum. ister oku ister okuma sana kalmış..

    Klagib bir inci sözlük yazarı gibi madde madde yazacağım öbür türlü bana kızıyorsunuz aq.
    Bu yazdıklarımın hepsinin sizi kendi kuyruğunu kovalayan köpek olmaktan kurtarmak için olduğunu unutmayın. Kendinizi geliştirirseniz o kuyruğu siz değil başkaları kovalar..

    -Dünyaya bir kez geldiğinizi ve iki dakika sonrasının garantisi olmadığını bilin. Buna göre yaşayın, hareket edin. Aynı zamanda kendinizle çelişin aq, yaptığınız hareketlerin bi sonucu olduğunuda unutmayın.
    -Karşınıza gelen hiçkimse sizden ne üstün ne de alçak. ister zengin olsun ister fakir. O da insan.
    - Yaptığınız her işin hakkını verin, bu konuda samurayları örnek alabilirsiniz.

    (sonunda konumuza gelebildik)
    -Sosyal medyadan uzak durun aq. Nefret ediyorum şu meretten. insanlar yüzlerine taktıkları maskeler ile birbirine sahte samimi davranışlarda bulunuyor. Böyle biri olmayın, olanlardan da kaçının. Özellikle de her saniye selfie çekip instagrama koyan gösteriş meraklısı kızlardan..
    Kullanacaksanız günde bir kez bakıp çıkın, buna sözlükte dahil.
    -Mal mal hayatınızda yüz yüze göremeyeceğiniz hatunlara bakıp çekmeyin aq bunlar sizi realistlikten uzaklaştırır. Etrafta bir sürü açık saçık snap atan kız var. Onlar bu iş için daha sağlıklı objeler.
    -Aykırı olun aq, size metroda kapılar tam kapanırken inmeye çalışın demiyorum. Farklı olun lan, kimsenin yapamayacağı şeyleri yapmaya çalışın. Mesela kimse sokakta yürüken birini durdurup sohbet etmez. Siz yapın aq ne kaybedersiniz. illa kızlarla sohbet edeceksiniz diye bir kaide yok, etrafta bir sürü insan bir sürü ruh var.
    -Kitap okuyun. Oku diyor sana zaten yetkili kişi.
    -Bu konuda duygusal olun. Mantığınızla düşünüp duygularınızla hareket edin. insanlarla özellikle de kızlarla konuşurken düşünün aq. Medeni olun biraz, o sözleri başka bir erkek bacınıza söylese nasıl hissedersiniz. ("kardeşim yok pnmp xDé" diyenler olacak, bunlar baştan kaybedenler..)
    -Hayatta sadece utanmaktan utanmayın. Utanın aq yüzünüz kızarsın ne kaybedersiniz.. Aşırı derecede saçma bişey yapmadığınız sürece gayet doğal bir durum.* Duygularımız ve hislerimiz olmasaydı saçma sıkıcı yaratıklar olurduk.(pintipanda'dan alıntıdır.)
    -Şu spor yapın, hobiler edinin gibi saçma şeyleri sallayın aq. Hayatta kim olmak istiyorsanız o olun. Kendinizle de barışık olun aq. Her şeye sahip olupta mutlu olmayan çok kişi tanıyorum. (bkz: bir aralar ben) Ama hayatınızı yaşamaktan kaçmadığınız sürece çok güzel kırılmalar olacak. Muazzam kelebek etkileri hayatınızı olumlu ya da olumsuz etkileyecek. Bunlar da sizi siz yapan şeyler olacak..
    -Hayatta en değerli kavramın aile olduğunu unutmayın. Bu anne babanız da olabilir, en en en yakın dostlarınızda. Ama onlar sizi siz yapan temel kavramdır. Para, güç popülerlik bunlar gelip geçici saçma şeyler..
    -Paraya zerre değer vermeyin aq. *Para dünyanın işletim sistemidir. (Mr. Robot) Bu sistemin sizi yönetmesine izin vermeyin. Elbette yaşamak için para şart ama para içinde zütünüzü, ruhunuzu satmayın aq.
    -Önce kendiniz sonra da sevdikleriniz için yaşayın.

    "Bu yazdıklarının konuyla ne alakası var la ya.." dediğinizi duyar gibiyim. Bu entry'nin ilk iki paragrafına bakınız.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster