/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +143 -13
    27 yaşındayım 14 yaşından beri aktif sigara içiyorum. parliament içiyorum. günde bir paket içtiğimde oluyor 3 günde bir paket içtiğimde oluyor. günde 2 paketi devirdiğimde oluyor. aktif şekilde nikotin bağımlısıyım. kabul ediyorum.

    maddi olarak sigaraya verdiğim para gözüme gelmiyor ama günde 11 lira verince ayda 330 lira yapıyor az para değil bugun bir öğrencinin burs parası nerdeyse belkide bursundan coktur bilmiyorum.

    yıllardır bu mereti kullanıyorum aslında seviyorumda .keyifli anımda üzgün anımda derdimde kederimde her zaman yanımdaydı.

    ama sigara türk kızı gibidir. cebinde ne kadar para varsa o kadar kalitesiyle takılırsın paran bittimi uzar gider. elden ayaktan düşünce seni terk eder mutlaka kalıcı zararlar verir. güzel şeylerin tadını cıkarmana engel olur önceliği hep kendi doldurmak ister. bu baya uzar.

    dediğim gibi yıllardır içiyorum. bir faydasını görmedim bir taka yaramıyor. içmeyen adamla aramızda hiç bir fark yok. 55 yasını gecmıs ve omru boyunca sıgara ıcmıs ama hala saglıklı olan kımseyı gormedım yanı cok nadır ya kalp teklıyor ya baska bıryer. buun degılse bıle yıllar sonra adamı yokluyor. ve onca yıl yaptıgın yatırım ıctıgın sıgara bosa bıranda kesmek zorunda kalıyorsun.

    birde en cok uzuldugum konu guzel seylerın kokusunu alamamak. bahar ayları gelıyor agaclar cıcek acacak ve bız o cıcek kokusunu alamayacaz ya en cok o üzüyor beni. eller tak gibi kokuyor ya sıgaradan sonra. sabah ağızlar zehir gibi.

    neyse gevezeliğe gerek yok. bundan sonra bugunden itiberen sigarayı içmemek için elimden geleni yapacam. hayatımın geri kalanını güzel kokuları alarak biraz daha rahat yaşayacam. ilerde çocuklarım olursa 60 yasına geldıgımde hastanelerde benım kalp ameliyatımı bekleyıp uzulmesınler. en azından sıgaradan olmasın bu.

    içmediğim hergun entry gırecem .darısı tüm keşlere.

    edit1: bir arkadaşın önerisi .pm atmış belki gerçekten işe yarıyordur.. denemek lazım

    " allen carr - sigarayı bırakmanın kolay yolu kitabını okumadıysan okumanı tavsiye ederim kitabı okuyarak bu aldığın güzel kararın temelli olmasını sağlayacaksın. başlığada editlerden sevinirim diğer arkadaşlarda faydalansın."

    edit2: olum ne mesajlar gelmiş sigarayı bırakmak isteyen bir sürü panpamız var. çok güzel önerileri olan var. şu allen carr ın youtube da videosu varmış mutlaka izleyin diyorlar en az 10 kişi demiş.

    birde 13 yaşında bir kardeşimiz yazmış" babam hergün sigara içiyor 55 yaşında çok korkuyorum birşey olacak diye" dıbına koyım gelde sımdı sıgaraya devam bızım cocuklarımızda boyle korkacakmı hergun.

    1. gün içmeden geçirdim. aksam yemeğinden önce biraz stres oldu ama çokta sıkıntı olmadı. bol bol su içtim. gece saat 11 de yumurta kırdım yedim.

    22 şubat editi: bugune kadar içmedim 4 gün oldu. başımda inceden bir ağrı. ilk defa bu kadar ara verdim ilk defa bu kadar soldurdu suratımı sigara. ama kararımdan dönmem içmeyecem. birde kalbimde inceden sızı yapıyor nedenını anlamadım

    edit: 14.09.2020 yapamadım lan hala içiyorum. ananı gibim hayat
    ···
   tümünü göster