/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +2
    uğradım dese ne yapacağız amk.

    Ülkede haklı olarak tecavüz, taciz olaylarına karşı bir duyarlılık oluştu. artık yasalarda bile kadının beyanı esas alınıyor. yani kadın "şu bana tecavüz etti" denirse doğru kabul ediliyor ve o adam hemen gözaltına alınıyor.

    şimdi şöyle bir senaryo düşünün. yaşınız belli bir olgunlukta bir adamsınız. yanınızda çalışmaya gelmiş 18-19 yaşlarında bir kız var. sizle flört etmek istiyor ve ilişkiniz başlıyor. daha sonra olay ciks aşamasına geliyor. siz kız küçük olduğu için çekiniyorsunuz ama sonuçta 18ini geçmiş ve kız sizinle sevişmek istiyor. ciks yapıyorsunuz. ertesi gün kız pişman oluyor ve arıza çıkarmaya başlıyor. tartışıyorsunuz ve kız gidip şikayette bulunuyor. bu adam bana tecavüz etti diyor.

    bu duruma düşmek hiç zor değil artık ülkede. ve isminizin sapık, tecavüzcü, tacizciye çıkması, işinizden kovulmanız, hapse girmeniz zor değil. kötü niyetli bir kız böyle bir olay planlayıp sizi kodese sokabilir. kodeste de tecavüzden hüküm giydiğinizden dolayı üstünüzden geçebilirler. hatta öldürülebilirsiniz.

    son günlerdeki tecavüz, taciz olaylarına bir de bu açıdan bakmak istedim. bence de tecavüz olaylarına çok büyük cezalar getirilmeli. ama suçluyu suçsuzdan da ayırmak için ciddi manada çalışmak gerekiyor. zinanın ispatı için bile 4 tane şahidin olayı bizzat görmesi gerektiğine göre(dinen), sadece bir kadının beyanı esas alınıp adamın tecavüzcü ilan edilmesi bana biraz yargısız infaz olarak geliyor.

    siz ne diyorsunuz panpalar?
    ···
   tümünü göster