/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
  1. 1.
    +8 -2
    kaçınız iş hayatında? iş hayat hatayı kaldırır ceza verir en aza indirmek için canavarlaşır. ama spor tarihimizin en komik gecelerinden birini yaşadık dün gece. profesyonel iki futbol takımının yirmi iki bin kişi önünde maç yaptığını sandık önce, dakikalar ilerleyince hakem hatalarının da etkisiyle takımlardan birisinin yeterince profesyonel olmadığını gördük. evet hakem hata yapabilir beyler bunun hiç bir teknoloji engelleyemez. futbol bu hatasız olursa emin olun izlenmez bu kadar. neyse konumuza dönelim.
    sizlerinde bildiğiniz gibi tartışmalı bir pozisyon sonucu penaltı kazanan deplasman takımı ilk yarıyı 0-1 önde kapattı, sorun yoktu değil mi bu devre de. ev sahibi takım bir süre itirazdan sonra maça dönecek kadar profesyoneldi çünkü. ikinci yarı ise komikti açıkçası.
    hakem yine kamuoyunu hatalı karar olarak değerlendirdiği bir pozisyonda deplasman takım oyuncusuna ikinci sarı kartı gösterip oyundan attı. atılan oyunu (özer hurmacı) lig tv kameramanına sahayı terk ederken profesyonelce! pozisyonun tekrarını göster pozisyonun deyip terk etti sahayı.
    yaklaşık 4 dakika sonra ise ev sahibinin golü geldi. 1-1. ilerleyen dakikalarda maçın bu derece ülke gündemine gelmesine neden olay pozisyon yaşandı. sanki gündemimizin değişikliğe ihtiyacı olduğunu biliyormuş gibiydi deplasman takımı. yine hatalı bir karar yine aşırı profesyonellik sonucu hem skor değişti hem de gündem (2-1). benim gözüme çarpan ise profesyonel futbol kulübünün milyarlarca lira kazanan profesyonel oyuncularının ne kadar amatör olduğuydu.
    sahada 7 kişi kalan deplasman takımının maça devam etmemeleri başka bir profesyonellik örneği oluştururken, deplasman takımı başkanının profesyonel kalecisine duyuramadığı cümlenin kaleyi boşaltması ile ilgili olması da ayrı bir profesyonellik örneğidir.
    şunu unutmayın arkadaşlar, bunları yapan insanlar icra ettikleri mesleklerle milyarlarca lira kazanan insanlar, taraftar değiller. yıllar önce ülkemizle ilgili sorunlarla ilgili bir kitapta alman yazarın cümlesi 'bu ülkedeki en büyük ekgib profesyonel kelimesinin anlamıdır'.
    ayrıca unutulmamalıdır ki, dünya da en çok hakem hatası en çok futbol maçı oynanan ve izlenen ingiltere de gerçekleşmektedir. iki ülke futbolu arasındaki temel fark ise kurumların, kulüplerin ve oyuncuların profesyonelliğe bakış açısından kaynaklandığını düşünmekteyim.
    herkes için farklı yorumlanabilecek olan oyuncunun hakeme kırmızı kart göstermesi ise benim için profesyonelliğe gösterilen bir kırmızı karttır.

    edit: profesyonel: tdk' ya göre, bir işi kazanç sağlamak amacıyla yapan kimse, amatör karşıtı fransızca kökenli bir sıfattır.
    ···
   tümünü göster