/i/Tespit

  1. 76.
    +1
    Liste yapma demiyorum, hobi olarak gene yap. Ama accuk araştir...

    Lisenko Mendel genetiğini reddetti ve Lisenkoizm adı verilen sözdebilimi savundu. Lisenko'nun fikirleri Josef Stalin'in dikkatini çekti, onun desteğiyle Sovyet bilim kurumlarının başına geçti ve fikirleri partinin resmi ideolojisi hâline geldi. Sovyetler Birliği'nin tarım politikaları Lisenko'nun yanlış teorilerine göre yönlendirildi, bu Sovyetler Birliği'nde tarıma ve özellikle biyoloji alanında bilimsel çalışmalara zarar verdi.

    Lisenkoizm, bilimsel yöntemi göz ardı ederek ideolojik ön yargılardan kaynaklanan, peşinen kabul edilmiş sonuca varmaya çalışan sözdebilimci yaklaşımların tipik bir örneği kabul edilir.
    ···
    1. 1.
      -1
      Kaynak:Vikipedi.

      Bunlar basit Emperyalist kandırmacalarıdır. Halkların önderi büyük Faşist ezen Stalin boş yere bir adamı Sovyetler'in Bilim Kurumu'na getirmez.
      ···
    2. 2.
      0
      Merak ettiğim, tahmini yaşın 25'i geçmeden, Stalin ve onun verdiği küllenmiş kararları vikipedi gibi bir kaynaktan verilen bilgiyi bile değerlendirirken ideolojini ve anal boşaltım sistemini feda edercesine onu savunuyorsun, garip olmakla birlikte yıkılan sscb'ye gitmeni sana önermek istiyorum.
      ···
   tümünü göster