/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    +1
    bir yaratıcı belki olabilir ama dinler sacmalıktır. çok, çok büyük bir sahil düşün. dünyayı uzayın içinde, o sahildeki bir kum taneciğine benzetebiliriz. ve biz de o taneciğin içinde yaşayan canlılarız. koskoca yaratıcı evrende görünmeyecek kadar küçük bu canlıcıkları niye ciddiye alıp kendisine inanmıyor diye yaksın amk. dünya üzerinde batan, hala inanılan yüzlerce binlerce din var. diyelim 1 milyar mensubu olan din hak din ve kıyamet koptu. simdi 6 milyar sonsuza kadar cehenneme 1 milyar cennete mi gidecek. kendi dininden olmayanı öldürme falan koskoca yaratıcısın sen amk niye yarattığın kulun öldürülmesini istiyorsun sana inanmıyor diye. madem bi din yaptın inanmayanları şutla inanlar kalsın niye birbirine düşürüyosun insanları. ki şöyle bi durumda var dinlerde inanan tecavüzcü cennete girecekken yaptığı icatlarla milyonlarca inananın hayatını kurtaran bilim adamı sırf inanmıyor diye cehennemi boylayacak. bana pek mantıklı gelmiyor.
    ···
    1. 1.
      -1
      Sonunda tutarlı bir entry girildi. tabi yine kendi açısından. ancak tecavüzcünün cennete gidip gitmeyeceğini ancak tanrı, allah bilir.biz bilemeyiz
      ···
    2. 2.
      +1
      beklediğim cevap. bu mantıkla hiç kimsenin gidip gitmeyeceğini bilemeyiz. belki tanrı affettim hepinizi keranacılar eheheh diyebilir öldükten sonra. belli mi olur.
      ···
      1. 1.
        0
        Ulan güldürdün.
        ···
      2. 2.
        0
        ne mutlu bana pampa asddf.
        ···
      3. 3.
        0
        'deymez' diyişinden asıl cevap verilmeye degmeyecek kişi sensin de neyse. ben herhangi bir dinden bahsetmemiştim ama madem islamdan girdin islamdan devam edeyim. Bakara/216 da "Savaş, hoşunuza gitmediği hâlde, size farz kılındı." muhafazid/4: "(Savaşta) inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman boyunlarını vurun. Nihayet onları çökertip etkisiz hâle getirdiğinizde bağı sıkı bağlayın (sağ kalanlarını esir alın)" aklıma ilk bunlar geldi, diyanet mealinden kopyaladım. Şimdi sana veya cevaplamak isteyen herhangi birine 3 kolay sorum var.
        1. kölelik kuranda neden yasak değil?
        2. bariz olarak görülen kadın erkek eşitsizliğini düzgün bir biçimde açıklarmısın? (Bakara/228: (Tüm ayet değil) "Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları oldugu gibi, kadınların da erkekler üzerinde belli hakları vardır. ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler. allah azîzdir, hakîmdir." bunun gibi 3-4 ayet daha var, mahkemelerde 2 kadın=1 erkek vs olayı var.)
        3. kurandaki bütün peygamberler neden ortadoğu coğrafyasından? neden bi afrikada bir siyahi, avrupada alman peygamber yok? ve dinde neden bu kadar arap kültürü hakim? ben neden kendi dilimde namaz kılamıyorum? neden illa arapcasını okumak zorundayım surelerin?

        edit: bunları bi yobaza cevap olarak yazmıştım, kaçmış pic. saygılar.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster