/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2 -2
    Merhaba arkadaşlar açılan başlıklara bakaraktan bir ateist olarak aydınlatma, savunma ve bazı felsefi şeyleri tartışma gereği duydum.

    Öncelikle Agnostik Ateizm'i ele alıcam.

    Agnostik Ateizm; Bir Taneı varlığı veya yokluğu kavrdıbına cevap verilmediğini düşünen ancak bu sorularla kafasını meşgul etmeyip pasif bir Tanrıyı yoksayan felsefi bir akımdır. inanç değil düşüncedir.

    Tanrı; Beyler hepimiz biliyoruz ki Tanrı çok güçlü bir varlık olarak nitelendirilir daima... Ancak ben tanrıya dair veya gücüne dair teoriden atmasyondan ileri giden bir sonuç görmedim... Bakın teori diyorum. Bigbang de bir teoridir, Evrim de. inananlar Tanrı teorilerini kabullenmişlerdir.

    ASLINDA; kabullendiğiniz tek şey öldükten sonra yaşamaya devam etmek. ama malesef bu gerçek değil. Dinlereen bahsetmek saçma olur ama dinlerdeki peygamberler dahil hiçkimse öldükten sonra tekrar yeryüzünr geri gelememiştir hepsinim vücutları çürümüş şekillerinden eser kalmayan bi hale bürünmüşlerdir.

    Tanrı var der devam edersek;

    Tanrı'nın çok ta akıllı bir varlık olmadığı tanısına varırız. çünkü baktığımız zaman adaletten ve mantıktan eser yok. Mesela; Afrikada aç kalan bir çocuk ile trilyoner ailenin çocuğu arasındaki adaletsizlik ve gelelim en sevdiğim mantık hatasına.

    AKILLI DiZAYN YALAN. yürürken bile bel fıtığı olabilirsiniz. Belinizin duruş tarzı sözde yaradılışa rivayeten aşırı mantıksız. bunu araştırabilirsiniz burada göz gibmeyelim.

    Din; Zamanında gününü gün etmek için ellerinden geleni yapmış insanlara inanan cahiliye dönemi toplumlarının baskılarla ve şddetle dayatma yoluyla inandırdığı inançlardır (bana göre).

    neden öyle diyosun lan ? derseniz;

    Bakınız ki en sahih hadis kitabı peygamber muammet (niye karalandı muhamed yazamadım?) öldükten 300 küsür yıl sonra yazılmıştır. Açınız kitabı oruç nasıl tutulur abdest nasıl alınır velasıl kelam zekat nasıl verilir bunların hepsi hadis yoluyla yani peygamber olmayan insanlar tarafından yazılan ve uygulanan şeylerdir. imamdan imama inanıyorsunuz ve mezhebiniz oluyor bazı mezhepleri de dışlıyorsunuz. SAÇMA.

    Din; Peygamberin 2 şer 3 er tane kadın alın dediği yere kadardır. eğer dininiz islamsa iyi araştırın ben attım üzerimden. Hadislere inananlar için peygamberin 50 yaşındayken 9 yaşındaki aişe ile evlenmesini vereyim (vereceğim hadis sahih hadistir yani sizlere namazı kıldırqn orucu tutturan adamın yazdıüı hadisler. internetten de araştırın bunlar kurandan sonra gelen alimlerdir)

    KÜTÜB-Ü SiTTE. 6 kitap anldıbına gelir ve 5575. hadisine bakcak olursanız bu kitap ne anlatıyo lan diyebilirsiniz.

    Kuran'a geri dönelim. kuran hep Tanrı'ya o diye hitap eder.

    "Şüphesiz ki o alemlerin...
    şüphesiz ki o size muhafazidi şundan dolayı...
    Şüphesiz ki sen...
    Şüphesiz ki ben... "

    Vesaire. açın okuyun diye ayet vermiyorum.

    Kuranda kadının değerine itinaden bir *AYET* paylaşayım size ; Nisa suresi 34. ayet. bu ayette kadınlara sert davrandıran bir söz var.

    Hatice; ben inanırım kardeş allah ne diyosa doğrudur.

    Netice; inançlar özgürdür kimse kimseyi ilgilendirmez ben sadece bilincinizi açmak istedim. ama ben ateistim diye hümanist olmak zorunda değilim bana taş atana ben de taş atarım. iYi AKŞAMLAR ATEiST MÜSLÜMAN HIRiSTiYAN BiLiMUM iNANÇLI EMPATi KURABiLEN KARDEŞLERiM. SiZi SEViYORUM.

    Edit: okumadan çüküleyenlere pü lanet ossun.
    ···
   tümünü göster