/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    -1
    üst edit: daha önce başlığıma gelen tavsiye üzerine ( http://www.incisozluk.com.tr/e/168536029/ )

    bir başka ülkeye taşınmak ve yeni bir hayata başlamak kolay değil. özellikle paris’ e yerleşmek istiyorsanız sadece motivasyon değil geçerli sebeplere ve belgelere de ihtiyacınız var panpalar.

    illaki ben fransa da yaşayacağım diyorsanız işte yöntemleri:

    1- öğrenci vizesi, bir okula kaydınızı yaptırdıktan sonra alabileceğiniz en kolay vizelerden birisidir. bu vize yardımıyla paris’e rahatlıkla yerleşebilirsiniz. bunun için ister bir üniversite’ye isterseniz bir dil veya yetenek okuluna yazılabilirisiniz. (haftada en az 20 saat ders almak koşuluyla, yoksa tam zamanlı öğrenci olmadığınız için vize vermiyorlar)

    2- bir ülkede oturma izni kazanmanın en kolay yolu evlilik. tabi bunun için öncelikle fransız vatandaşı bir eş seçmeniz gerekiyor kendinize. bulabilirseniz evlilik yoluyla kolaylıkla oturma izni alarak fransa’ya yerleşebilirsiniz.

    3- yeterli kaynaklarınız (para) olduğunu gösterirseniz fransa’da 1 yıllık turist vizesi alıp, yerleşebilirsiniz. bu süre içerisinde kültürü ve dili öğrenebilir, aynı zamanda iş imkanlarına da göz atabilirsiniz. ne yazık ki turist vizesiyle çalışmanıza imkan yok ama iş bulursanız vizenizi kolaylıkla çalışma vizesine çevirebilirsiniz.
    aslında bunu turist vizesiyle yapmak yerine öğrenci vizesiyle yapmanız bence daha mantıklı. böylece part time bir dil veya yetenek okuluna giderken, part-time çalışma iznine sahip olursunuz.

    4- mülteci izni almak için de uğraşabilirsiniz ama gerek statüsü gerekse de uzun sürmesi (2 yıl) nedeniyle önermiyorum.

    edit: farklı yöntemleri daha sonra listeye ekleyeceğim.
    ···
   tümünü göster