/i/Yardım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    Evet arkadaşlar hepimizin günlük telaşeleri, ödemeleri, sevmediği işi, manevi(aile sevgili eş vb kaynaklı) sorunları olabilir. Bunları engelleyemeyiz... Ama aşabiliriz.

    1-) SPOR YAPMAK

    Evet arkadaşlar spor yaptığınız takdirde daima güçlü hissedeceksiniz. Sadece ilk 1 ay alışma sürecinde bırakan sayısı gerçekten aşırı fazla. 1 ay dayandıktan sonra herşey daha güzel olacak ve spor yapmak artık size eğlenceli gelecek. Dahasında 1 aydan sonra spor yaparken mutlu olmaya başlayacaksınız ve 6. ayın sonrasında vücudunuza bakıp bakıp mutlu olabilirsiniz.

    2-) KOMŞU iLiŞKiLERi

    Arkadaşlar size en iyi motivasyonu sağlayan çevre "Yakın Çevre" dir. Yakın çevrenizle ne kadar iyi olursanız hayat o kadar güzel olur. Evden çıkıp okula/işe/gezmeye giderken camdan size bakıp gülümseyen nurhan yenge, hatice babaanne ve osman abi gibi şahıslar sizi istemsizce güldürür ve mutluluk hormonu salgılamanızı sağlarlar. Bir kazan supangle veya farklı çeşit maliyetsiz ama tercih edilen bir tatlı yapın, Tüm komşularınıza dağıtın. Aralarından elemeler yaparak bunu 2. ye yaptığınızda bazılarını evinize davet edin. Unutmayın mütevazi olan daima kazanır. Ticarette de hayatta da.

    3-) KiTAP OKUMAK

    Arkadaşlar kitap okumak hayal dünyanıza açılan kapı olan "bilinçaltı" yeteneğinizi genişletir. Hayalsiz yaşam olmaz hayali güzel olanın yaşamı da güzel olur daima. O yüzden kitap okuyun.

    4-) GELiR DÜZENLEMESi VE BiRiKiM

    Arkadaşlar tüm giderleri ekgibsiz bir kağıda dizin. Hemen yapmak zorunda değilsiniz. bu 3 4 gün felan da sürebilir 1 ay da. Daha sonra giderleri çıktığınızda maaşınızdan kalan parayı maaş olarak nitelendirin. 1300 tl alalım, 500 TL giderler olsun(Bekarlar için evlilerin Allah yardımcısı olsun) 800 TL gibi bir meblağ kalır. Ve haftada 150 TL harcamaya odaklanın. Haftaiçi harcamalarınız düşük olursa haftasonu kalan parayı doya doya çatır çatır harcarsınız. Ve 4 haftada 150 TL den geriye kalan BiRiKiM parası. 150*4=600 TL 800-600=200 TL. Her ay kenarı 200 TL atacaksınız.

    5-) TATiL PLANI

    Kenarı her ay 200 tl attınız ve 12 ay geçti. Yaz ayındasınız ve cebinizde tam 2400 TÜRK LiRASI VAR. Harcamak ya da yatırım yapmak size kalmış. ama mutluluk arıyosanız ve gençseniz bence hiç sırası değil. Harcayın. TEK BiR ŞEHiRE SEMTE GiDiP MAL MAL YEMEYiN PARAYI. Oteli otobüs varsayarsak 7 günde 7 birbirinden uzak şehir gezersiniz. Heryerde eğlenir ve görsel, kültürel açıdan zenginleşirsiniz. Bana sorarsanız 2 yıldan sonra yurt içi ile yetinmeyin sadece pasaport ile gidebildiğiniz bi dünya ucuz ülkeler var bkz; Ukrayna. Bir site var reklam vermeyeyim isteyene özelden yazarım, ev veya oda kiralıyorsunuz ve bu olay günlük 25 tl gibi komik ve çok tatlı rakamlarla başlıyor.

    6-) ARKADAŞLIK

    Cool bir insan olursanız 1 senede arkadaşlık denen bu gereksiz insanlar topluluğundan kurtulursunuz. Sadece yakın çevrenizle bağ kurup çok az yeni ve farklı insanla vakit geçirin. Tanışın, ama bağlanmayın. Bırakın isterlerse onlar bağlansınlar. Genelde adamın kanını emerler iliğini kuruturlar bazı huur çocukları. Dikkatli olun.

    7-) DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

    Bu da başta size saçma gelecek. Güneşli bir gün gördüğünüz gibi en rahat kıyafetlerinizi giyin ve ormana veya bulunduğunuz mekandaki en yakın doğal park a gidin. Bu olayı 3 4 sefer yaptıktan sonra gözünüze bazı şeyler çarpacak. çünkü birkaç sefer yaparken bitse de gitsem diyeceksiniz. Daha sonra bilinçaltınızdan bunu gerçekleştireceğinizi bildiğiniz için bu fikri atacaksınız. Gözüne cıvıl cıvıl öten kuşlar, rüzgarda güzelce sallanan ağaç dalları/yaprakları ve güneşin ışığının vurduğu çimlerin güzelliği gibi binlerce yeni şeyler farkedeceksiniz. Kulaklığınızı takın, Slow şarkı açın ve keyfinize bakın *

    8-) EŞiNiZLE/SEVGiLiNiZLE KAVGA ETMEYiN

    isteklerini hemen reddetmeyin. Hatta reddetmeyin. Mesela bir diyalog gerçekleştirelim;
    K= kadın E= Erkek
    K: Canım ben ayşelere gidicem
    E: Hayatım çok istiyosan git ama ben pek te gitmeni istemiyorum...
    K: Neden ?
    E: Çünkü ayşenin abisi var ve ben ablası/kız kardeşi olan bi arkadaşıma gitsem sen de aynı kıskançlığı göstereceksindir.
    K: Peki hayatım o zaman gitmeyiveririm. (yada) Bişey olmaz gidiyim geliyim canım nolcak (diyorsa gerçekten bir ilişkinizi gözden geçirin.)
    Bu diyalog GiTME SENiN AMK BEN ANLAYIŞSIZ KARI GiTME olarak değiştirilseydi küplere binecektiniz ve mutsuz olacaktınız.

    Neyse arkadaşlar... Umarım uygular ve mutlu olursunuz (: ben hayatımda onca kötü şey olmasına rağmen bu sayede mutluyum. Denemenizde yarar var.
    ···
   tümünü göster