/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +15
    din konusunda aşırı bir bilgim yok ama şöyle düşündüğümü belirtmek istedim. evet hepimiz imtihan dünyasında sınanıyoruz. Peki bu bebeklerin anne ve babalarına imtihanı ve sınavı olamaz mı?
    Rabbim o ebeveynleri böyle bir acıyla sınayıp Rabb'e olan iman ve itikatini ölçmüş olmaz mı? ben böyle düşündüm.
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      bebek ölümüyle sınanmak da ne bileyim pek akıl işi değil. alakası yok bence
      ···
    2. 2.
      +4
      Nasıl akıl işi değil insan hayatı, yaşdıbının amacını ve imanını en çok yakınında birini kaybettiğinde sorgular. Çevrende hiç bebeği ölen bir çift gördün mü bilmiyorum ama annenin ağzından şu lafı duydum ben ne günah işledim de bu benim başıma geldi. Rabbe sitem ederek sınavından kalıyorlar.
      ···
    3. 3.
      +1
      Benim düşüncem şöyle bebekken öldüler ve öldükten sonra ailesi sabretti Allah a isyan etmedi ve belki bu sayede cenneti kazandı o ölen bebekte ailesinin cenneti kazanmasına vesile oldu islamda şöyle bişey vardır hayra vesile olan hayrı yapmış gibidir bu yüzden bebekte hayra vesile olduğu için hayır yapmış oldu bir yerde bu hayrı yüzünden o bebekte cennete girmiş olabilir.

      Ayrıca kur an da yaratılışımızla ilgili çok az bilgi verilmiştir bu yüzden tam kavrayamayabiliriz şu an ama kıyamet gününde her şeyi anlayacağız mesela dünyaya gelmeden önce hepimize sorulmuştur insan olmayı biz seçtik imtihanı biz seçtik bize sorulduğu sırada bunun gibi başka şeylerde olmuş olabilir bizim bilmediğimiz

      “Allah kıyamet gününde sizin ihtilafa düştüğünüz konuların gerçek durumunu açıklayacaktır.” (Hac, 22/69)
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster