/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +1123 -227
    Sonunda bunu da yaptılar. Şehirdeki tüm tabelalar ve trafik tabeleları iki dilli olacak. Bunca şehidin dökülen kanlarının hesabını vereceksin AKP. Bir yandan savaşır görünürken bir yandan Kürtlere sürekli yeni ayrıcalıklar veriyorsun. Resmen elim ayağım titriyor sinirden. Yeter artık bunlara oy verdiğiniz daha ne olması lazım doğuda Kürdistan eyaleti kurulmasını mı bekliyorsunuz? Bu adamlara hala oy veren vatan hainidir benim gözümde. Türkiye-PKK çatışmaları tamamen danışıklı dövüştür beyler inanmayın. Beyler bu olaya zemin 2013'ten beri hazırlandı. ilk önce tüm resmi dairelerdeki tabelalardan T.C. ibaresi gerek olmadığı söylenerek kaldırıldı hatırlarsınız. Şimdi de bu yapılıyor. Bu aşama aşama oynanan bir oyun saflığı bırakın ve olanları kavrayın artık.Tüm bu saçmalığa karşı çıkacak bir hareket şart. Artık başka parti mi olur, ikinci gezi olayı mı olur bilemem.

    edit 1:

    Bu ülkenin bir tek resmi dili vardır o da Türkçe anayasada aynen yazar bu. Resmi olmayan bir dille nasıl resmi daireye yazı yazılıyor o da ayrı bir tartışma konusu. Avukatlar biliyorsa aydınlatsın. Nerden nasıl bir kılıf uydurdular acaba.

    Sadece Kürtçe tabelalar da var. Kürtçe öğrenmeye hazır mısınız? Çünkü anlaşılan yakında çok ihtiyacınız olacak. iki dilde yazmak da bunlara fazla gelir olmuş baksana Viranşehir belediyesi sadece Kürtçe yazmış. Tatilde Doğu turuna çıkmadan önce Google Translate inizi unutmayın.






    ---

    edit 2: Beyler çok sayıda soru geldiğinden editleme gereği duydum. Zamanınız kısıtlıysa alttaki editleri okumayabilirsiniz.

    edit 3: Bunun ırkçılık olduğunu düşünen varsa o da net şekilde vatan hainidir. Ben bir vatandaş olarak herkesi en azından bilgilendiriyorum. Bunu TV den yada gazeteden öğrenen var mı? Zannetmiyorum. Bir devleti diliyle bölmeye başlarsın ve bu aşama şu an gerçekleştiriliyor. Belediye'nin adı Türkçe yazılınca anlamayan Kürt olduğunu hiç sanmıyorum. Buradaki Kürt arkadaşlar da cevap versin bu konuda. Türkiyede okullarda Türkçe öğretilir ve okuma yazmayı biliyorsa bir kişinin o Türkçe yazıyı anlamama ihtimali yok. Bu yapılan tamamen bir tezgah ve hangi amaca hizmet ettiği gayet ortada.

    edit 4 - olan bitene cevap: Bu olay başlayalı 2 seneyi geçmiş. Kaçımızın haberi var? Türkiye'nin batısında yaşayan çoğunluğun doğudan haberi yok. Oraya gitmek zorunda olmayan birinin de haberi olması bence gayet zor. Oradan haberi olanlar da bu olanları kavramaya kapasitesi yetmeyen çomarlar. Gidip onlara sorsan hee nolmuş ki devlet çalışıyor tabela yeniliyor derler. Madem bu kadar büyük bir altyapı çalışması var neden tek bir büyük televizyon kanalında bunu görmüyoruz? Amaç tamamen halkı uyutmak.
    ···
   tümünü göster