/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1 -1
    ÜLKENiN DOĞUSU VE BAZI ÖNERiLER

    • Baharın gelmesiyle nevruz kutlamalarıyla birlikte çıkması planlanan ayaklanma girişimlerine devlet hazır olmalı bu etkinliklere izin vermemelidir . Eğer bu terör örgütünün düzenlediği nevruz etkinlikleri gerçekleştirilirse bu bir şov halini alacak paçavralar , uyduruk marşlar söylenecektir . Bu hareket hem doğudaki halkı korkutmaya yönelik hem de batıdaki halkı tahrik etmeye yönelik bir harekettir.

    • Devlet ( hükümet ) doğuda pkknın elinden ipleri almalı güçlü tarafın kendisi olduğunu herkese göstermelidir . Çünkü doğuda kim güçlüyse onun sözü geçer , halk onun tarafında olur . hdpnin barajı aşması , doğuda bu kadar büyük çapta eylemlerin başlaması pkknın cesurluğundan değil halkın ve hükümetin korkaklığındandır .

    • Doğuda bir çok kişi sosyal hizmetler adı altında bir çok yardım alıyor ( kömür , elektrik faturası affı veya sosyal hizmetler vakfı tarafından ödenmesi ve diğer maddi yardımlar ) ihtiyacı olan , devletten yana olanların hakkıdır alsın buna kimsenin birşey dediği yok fakat dışarıda pkk lehine konuşup , devlete sövüp devletin yardımını alan , bir çok kişi var bunlara verilen destek kesilmeli verilen miktar faizi ile geri alınmalıdır bu yapılırsa emin olun dışarıda alenen pkkyı destekleyemez ama gizliden tabi ki yapar .

    • Hükümet doğuda sırf iktidar partisinin sendikasında olmadığı için devlet yanlısı memurlara türlü türlü zorluklar çıkarmayı bırakmalı bunları terör yanlılarına uygulamalıdır. Herif devletin bilgisayarından sosyal medya üzerinden devleti eleştiriyor , devlete sövüyor , pkk lehine paylaşımlar yapıyor bu tür kişilere verilecek en uygun ceza maaş kesintisidir .

    • Doğuda pkknın nüfus planlaması yaklaşık 10 senedir güç kazanmakta bölgedeki Türk nüfusu göçe zorlanmaktadır devlet buna dur demeli pkknın tehditlerini engellemelidir . Devlet doğuda var olan Türk ve devlet yanlısı Kürt nüfusunu iyi kullanmalıdır . Örneğin pkk Ağrı , Van , Bitlis gibi yerlerde istediğini başarmış Iğdır planını büyük ölçüde gerçekleştirmiştir sıradaki hedef Erzurum , Kars gibi bölgelerdir .

    • Ülkemize mülteci durumda gelen Türkmenlere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmeli nüfusu dengelemek amacıyla Doğu'nun stratejik noktalarına yerleştirilmelidir .

    • Bazı illerin , bazı ilçelerinde veya mahallerinde terör yanlısı insan daha fazla bulunur öyle ki halk buralara küçük amed ( Diyarbakır ) ismini vermiştir bu noktalarda güvenliğe daha çok önem verilmelidir .

    • Liselerde , üniversitelerde pkk propagandası yapan , hdp-pkk etkinliklerinde öcalan posterleri altında yer alan , pkk paçavraları sallayıp sözde marşları okuyanların varsa bursu kesilmeli ve diğer cezalar verilmelidir . Okuldan uzaklaştırma cezalarına karşıyım çünkü bu öğrencinin pkkya daha fazla sempati duymasına sebep olur.

    • Devlet ( hükümet ) köy korucularına yeterli önemi vermiyor . Köy korucularının ölümlerini , aldığı tehditleri basında görmemizi engelliyor .
    ···
   tümünü göster