/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1951.
    +21
    13 Temmuz 2005

    Düşünmeye devam ediyorduk. "Bizim bileceğimiz bir şey yaptı kesin." dedim. "Hiç aklımızdan çıkmayacak bir şey yapmış olması lazım, belli bir şeyler bırakmış." dedi.

    Aklıma ilk operasyona gittiğim gün geldi. Onu yazdım xx/xx/xxxx şeklinde sonra açmayı denedim. Açıldı. "Ne yazdın?" diye sordu. "ilk operasyona gittiğim tarihi yazdım." dedim. Düşünmeye başladı. Çekmeceden bir tane dosya çıktı.

    Dosyayı açıp incelemeye başladık. Feneri yaktı, bakıyoruz. 4 tane isim vardı. 3 ismin sayfasına B, bir ismin sayfasına A yazılmıştı. "Bu A yazan her şeyin başı." dedi.

    incelemeye devam ettik. Sabıkaları, sicilleri, görevleri, fotoğrafları, ana, baba adları okuduğu okullar her şey vardı. "Tamam da bu adamları bulmak hiç kolay değil." dedim. "Diğer çekmeceyi açalım." dedi. Geçti tarihi yazdı.

    Bir dosya daha çıktı, aynı şekil B-B-B-A yazılmıştı. Burada her türlü adres bilgisi vardı. Bu biraz daha gevşemiş bir dosyaydı. Yorumlara yer verilmişti. "Şuradan şu kadar koruma çıkıyor, şuradan geçmek riskli olabilir." gibisinden.

    Evin geri kalanını incelemeye başladık. Tuvalete kadar. Bir şey çıkmayınca evden çıktık gittik.

    "Bu isimleri ne yapacağız?" diye sordu. "Bir tanesi ortadan kaybolursa hepsi işkillenir, yok olurlar. Bunları eş zamanlı almak lazım." dedim.

    "Yeterli kişi sayısına sahip değiliz." dedi. 2 kişiyle 4 kişiyi alma şansımız yoktu. Dosyayı incelemeye başladım. "Bunlar 3 ayda bir toplantı gerçekleştiriyormuş." dedim. "Çok güvenlikli olur, sıkıntılı. imkansız." dedi. "Plan yaparsak sıkıntısızca alırız." dedim.
    ···
   tümünü göster