/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +135 -3
    ÜST EDiT: DiĞER BAŞLIĞIM : cengiz han gerçegi

    Beyler bu yazımda size 2. dünya savaşını kendi bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışıcam. ilk parta ilgi olursa devam edicem.rezleri alın.Okuduğum kitaplar yaptığım araştırmalar ve izlediğim belgesellerdern oluşan bilgi birikimimi siz panpalarım aktarıcam.öncelikle size öneride buluniyim. Kitap olarak “Adolf hitler ve kavgam” , belgesel olarak da “kıyamet 2. dünya savaşı”. ilgisi olan arkadaşlar kesinlikler bunlara baksın.

    Savaşı size 3 başlık da anlatıcam.Avrupa, kuzey Afrika ve Pasifik.bunların en kapsamlısı Avrupa olucak.Yazımın sonunda da size savaşla ilgili bazı bilgiler ve kendi tespitlerimi yazıcam.

    1-AVRUPA

    POLONYANIN iŞGALi:

    Savaş almanyanın polonyayı işgali ile başladı.daha öncesinde hitler çekoslavakyanın bir kısmını ve Avusturya yı topraklarına katmıştı.ingiltere bu ilahklar karşısında “yatıştırma politikası” denen bi politika uyguluyodu.bu politika sonucu ilhaklar sonrası ingiltere Almanya ile anlaşma yaptı.almanya nın daha fazla toprak talep etmemesi halinde bu ilhaklara ses çıkarmıcanı söyledi.bu anlaşmanın bir diğer nedeni ise ingilizlerin nsdap yi desteklemesidir. ingilizler komünist bir almanyadan ise faşist bir almaya işimize gelir diye düşünüyorlardı.

    Nsdap:Nasyonal Sosyalist Alman işçi Partisi.yani Adolf hitlerin iktidara geldiği parti. En büyük rakiplere olan sosyal demokratlar ve komünitler bu partinin taraftarlarına NAZi ismini taktırlar.

    Hitler birinci dünya savaşının Almanya ya en büyük hakaretlerinden biri olarak gördüğü polonyanın danzig bölgesine saldırdı ve bu saldırsı ile ikinci dünya savaşı başlamış oldu.

    Danzig koridoru:Birinci dünya savaşından sonra polonyanın denize ulaşması için Almanya toprakları içinden geçen bölge.

    http://www.imgim.com/terr...hanges_of_poland_1922.jpg
    ···
   tümünü göster