/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    +20
    3-PASiFiK

    Pasifikde çok anlatılacak bişey yok beklide.Japonlar savaşa girdiğinde çevresindeki güçlü ülkeler Sovyetler ve abd idi.sovyetlere pek fazla dokunmadı.amerikayı savaşa sokana kadar da Japonya çinin büyük bir bölümünü Pasifik ile hint okyanusu arasındaki adaları ve avusturalyanın bir bölümünü işgal ederek büyük bir nufuz elde etti.

    http://www.imgim.com/asiapacific.png

    Japonyada imparator savaşa pek karışmazdı.savaşı daha çok general yönetir.imparator saltanatını sürerdi.hirohito da böyle yaptı.japonyada halk imparatora aşırı derece bağlıdır.
    Japonya nedenini benimde anlamadığım bi şekilde pasifikdeki hawai adalarındaki pearl habor üssüne intahar uçakalakları ile saldırı düzenledi.amerikan ordusunun bu sırada tatbikatta olması olası büyük bir zaiatı önledi. Ama Japonların böyle bir stratejik noktaya çıkartma yapmamaları herkesi şaşırttı.bu olay amerikayı dünya savaşına soktu.

    Amerika savaşa girdiğinde Japon gerileyişide başlamış oldu.adaları ve avusturalyayı bir bir kaybetmeye başladı.artık Japonlar tam teslim olucak derken Amerika Sovyetlere de göz dağı olsun diye Hiroşima ve nagazaki kentlerine atom bombası attı.ve böylece Pasifik de de savaş bitmiş oldu.

    http://www.imgim.com/hawaii-amerika-harita.jpg

    Beyler yarın sabahta aklıma geldikçe ilginç bilgiler veya ekgib bıraktığım aklıma gelen bilgileri paylaşıcam.okuyanlara şimdiden teşekkurler.bilgi hatam olduysa kusuruma bakmayı.söyleyin düzeltiyim.iyi geceler tüm panpalara.takipte kalın böyle başlıklar devam edicek. sorusu olan özelden veya burdan sorabilir.seve seve cevaplarım
    ···
    1. 1.
      0
      Pearl Harbor da Japon uçakları senkronize olamamış, o da kaybetmelerinin nedeni panpa
      ···
    2. 2.
      0
      Yok kanka sebep o değil. Hatta amiral yamamoto diye bi bin (gerçekten oiç) var onun geliştirdiği bi uçak gemisi stratejisi var şimdi bile amerika hala o taktik üzerinden gider. Tatbikat olayıda doğru değil .Amerika aylarca japonların telsiz sistemini çözmeye çalışıyor ve en sonunda saldırıdan 3 5 gün önce çözünce gemileri pearl harbour( inci limanı) dan çıkarıyor .not; yamamotoyu öldüremiyorlar en sonunda adamı taşıyan bi yolcu uçağına saldırıp öyle öldürüyorlar.
      ···
    3. 3.
      0
      japonyaya atom bombası atmasının nedeni göz dağından ziyade eğer japonyaya amerika ordusu girer ise en az 1 milyon kayıp vereceği tahmin edildiği için atom bombası atıldı amerika bu kadar kaybı göze alamadı
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster