/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +66 -25
    Bende sevmiyorum Atatürkü ama saygı duyuyorum.

    edit: sevmek zorunda değilim. ancak ülkenin bir değeri ve büyüğü olduğu için ne kötülerim ne de saygısızlık ederim.
    ···
    1. 1.
      +1
      Neden sevmiyosun ne zararini gordun
      ···
      1. 1.
        +1 -2
        Sanane yaram adam sevmez bende sevmiyorum
        ···
      2. 2.
        +2 -2
        Yobaz bir beyinsiz oldugun kufur etmenden belli insanca soru sordum verdigin cevap seviyeni gosteriyor iste
        ···
    2. 2.
      +6 -2
      Neden sevmem gerektigini anlat ben de sevmeme nedenlerimi siraliyim
      ···
    3. 3.
      +3 -15
      Amk atatürk elinde silahla cephede 1 tane fotosu yok bu nasıl ülke kurmak, zaten ülkede ülkelikten çıktı amk
      ···
      1. 1.
        +26
        Dogru duzgun arastir bulursun cephede silahla durbunle sen o donemde dakika basi selfie cekindiklerini mi saniyosun amk salagi
        ···
      2. 2.
        +19
        Tarihte Hangi Başkomutan, er gibi eline silah alıp savaşmış. Adamı elestireceksenizde yanlış olan birseyini eleştirin
        ···
      3. 3.
        +1 -5
        Öyle bi anlatıyorlar ki sanki cephede tek başına düşmanı yenmiş,ben bunu ima ettim
        ···
      4. 4.
        +1 -1
        Her gittiği yerde Knk bide yandan Çek mi dicek adam sen hiç oruç tutan gördün mü ben görmedim çünkü hiç oruç tutan birinin resmi yoktu (!)
        ···
      5. diğerleri 2
    4. 4.
      +5 -5
      Neden sevmen gerek cunku eger ataturk olmasaydi babaneni fransizlar gibiyor olacakti ama gibmiyor ve sen suan varsin. Eger ataturk bu ulkeyi kurtarmasaydi senin gibi bir huur cocugu az olacakti dunyada cunku soyunu ingilizler fransizlar gibecekti sen olmayacaktin. Sonra eger ataturk olmasaydi su anda gotunun kili oldugun adama oy veremiyor olacaktin. Eger ataturk olmasaydi butun dunya turkiyeyi dunyada kadinlara ilk secme secilme hakki veren ulkelerden biri olarak bilmeyecekti. Bunun gibi bircok mukemmel sey yapti ataturk sevmen, minnettar olman icin yetmez mi
      ···
      1. 1.
        +1
        Ayrıca ataturk olmasaydı kadınlara şu anda verilen değer(artık ne kadar varsa) daha az olacaktı. Eğer atatürk olmasaydı şu anda türklerin soyu belki de sadece orta asyadaki türk devletlerinde var olacaktı ve şu anda bulunduğumuz topraklar bir ingiliz fransız yunan sömürgesi olmuş olacaktı. Kısaca eğer atatürk olmasaydı belki de onun arkasından küfreden döl israfları belki de hiç var olmayacaktı.
        ···
    5. 5.
      -4
      Almanyanın atatürkü mü var da 2. Dünya savaşında ellerine almalarına rağmen durumları bu kadar iyi?
      ···
      1. 1.
        +6 -1
        savaştan sonra almanya doğu ve batı olarak ikiye bölündü. 1989'a kadar bu iki bölge berlin duvarı ile birbirinden ayrıldı. millet eşinden dostundan ayrı düştü. kısacası almanya bugüne gelene kadar çok acı çekti. 2. dünya savaşı'nda ellerine aldıklarını 20-25 sene önce bırakabildiler yani. bizse 1. dünya savaşı'nda elimize aldığımızı birkaç yıl içerisinde bırakıp yepyeni ve modern bir devlet kurduk. atatürk'ün farkı bu işte.
        ···
      2. 2.
        +1
        gerizekali huur cocugu, berlin isgal edilince muttefikler bir milyon alman kadinina tecavuz ettiler, berlin'in ortasinda hala sovyetlerin savasta olen askerleri icin dev gibi aniti duruyor. ataturk olmasaydi senin nineni gibecekler ve arkasindan da bu gibiciler anisina yapilan aniti ankara'ya dikeceklerdi.
        ···
      3. diğerleri 0
    6. 6.
      +4 -7
      Ya amk nasil kurtarmis ya tek basina mi dusmanlarin anasini bellemis, orda bi suru sehit var onu ozel kilan ne?kesin zekiydi, ileri gorusluydu diceksin ama (ölmüş adamın arkasından küfretmek bize yakışmaz)açıkça söyliyim eğer bugün burdaysan o ordunun imanıyla burdasın, çanakkalede kaybolan ingiliz bölüğünü yok eden de bize bu ülkeyi bağışlayan da Allahtır, attatürk değil
      ···
      1. 1.
        +3 -2
        Verdim sukunu . Kurduğu ülkenin hali de süper değil ayrıca. Dünya devi bir imparatorluğun enkazını orta halli bir ülkeye çevirmiş. Çok daha iyisi olabilirdi. Avrupa özentisi olmadan kendi kültürümüz yok edilmeden olsaydı keşke. Ama iyi niyetli olduğuna ve elinden geleni yaptığına inanıyorum
        ···
      2. 2.
        +5 -1
        @kiliseminaresi onu özel kılan ülkesini kurtarmak isteyen insanları örgütleyip etrafına toplayabilmesi, liderlik vasfını ve askeri dehasını kullanarak orduyu zafere taşıması ve çağdaş türkiye'yi kurmasıdır. onun liderliği olmasaydı, o milli güçleri birleştirmeseydi bu ülke kurtarılamazdı. net. ayrıca atatürk'ü allah'a, ülkeyi başta atatürk olmak üzere kahraman askerlerimize borçlusun.

        @dirtyvegas kurduğu ülke ilk yıllarında gayet düzgün bir şekilde büyüyor ve gelişiyordu. daha sonraki liderler fabrikaları ve işletmeleri sattı, köylüyü aydına çeviren köy enstitülerini kapattı, amerikan emperyalizmini ülkeye soktu; işte o zaman ülke taka sardı.
        batılılaşırken kendi kültürümüzü yok etmedik. ha senin kültür anlayışın dört eşlilik, ruh emici gibi gezen hatunlar, düşük okuma yazma oranı, çağ dışı kurumlarsa o zaman kültürümüz değişmiş olabilir. ama atatürk asla türk milletini türk kültüründen koparmadı, aksine arap kültürünün bataklığından çıkardı. yeni kurulan ülke türkiye ise doğulu veya batılı olmadı hiçbir zaman, doğu-batı sentezi olarak kaldı ki en doğrusu da öyle olmasıydı. kısacası köklerimizi koparmadan afganistan olmamamızı sağladı.
        ···
      3. 3.
        0
        Fatih Sultan Mehmet olmasa Istanbul alinabilir miydi krds ? Fatih Sultan Mehmet'in sahi toplari , Ataturk'un ileri dusunceligi ve taktiksel zekasi diyebilirim.
        ···
      4. 4.
        -1
        Amk malına bak kaybolan ingilizler diyo lan hahaha . Taşşakmı geçiyosun huur çocuğu . Salakmısın sen , şakamısın . Gülsemmi ağlasam mı bilemedim
        ···
      5. 5.
        +1 -1
        Dinini imanını kültürünü gibeyim amcıklar, Batı özentisiymiş, siz kendiniz misiniz zütlekler arabın zütünü yalamaktan başla ne bildiğiniz var?
        ···
      6. 6.
        0
        Allahın yarattığı bi kulu sevmemek huur çocukluğu dur
        ···
      7. diğerleri 4
    7. 7.
      0
      Hee bide kamboçyalı yazar kardeşim, siyasi görüşüm yok çünkü hepsi düzenbaz
      ···
    8. 8.
      +3
      dıbına koduğum az tarih oku objektif davran o zaman seversin Atatürkü sevmiyorsanda gibtir git
      ···
    9. 9.
      +1
      Ataturk eger liderlik etmeseydi Turkiye suan olmazdi.o zamanki devlet isyanlarla ayaklanmalarla dis kuvvetlerinin altindaydi. Ordu yoktu. Ataturke ordu yok ne yapicagiz dedikleri zaman kurulur dedi. Ataturk sanli tek basina kazandi diyen cahiller Ataturke baska ulkeden komutanlik teklif edildiinde Ataturk reddeder ve der ki;Sizin yarim milyon insaniniz olumu goZe alirmi der ve cevabini yapistirir. Baska bir edindigim bilgi Ataturk kahvehanenin onunden gecerken duvardaki yaziyi gorur duvarda 1Turk 10 dusmana bedel yazmaktadir ve Ataturkun gozleri dolar ve hayir! Hayir! Bir TURK dunyalara bedel der.
      ···
    10. 10.
      +5 -1
      Ataturk yuce bir daga benzer onun yuceligini dagin eteklerindekiler farkedemeyebilir. Ancak onun yuceligini, cok uzaklardan bakan bizler cok rahat gorebilmekteyiz(Claude Ferrer)
      ···
    11. 11.
      0
      Adam Çanakkale ve Büyük Taarruz'da en ön cephede savaştı sığır git araştır
      ···
    12. 12.
      0
      Ataturk 1887 osmanli subayindan sadece bitanesidir. Buyutmeyin
      ···
    13. 13.
      0
      Susun amina kodum cocuklari Atatürk olmasa ananiz babaniz belli degildi
      ···
    14. diğerleri 11
   tümünü göster