/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    30-Nisan 1945

    Herkesçe bilinen ölümü

    II. Dünya Savaşı'nın sonunda Almanya'nın yenilgisinin kesinleşmesi ve ümitsizliğin iyice artması üzerine Hitler ve Eva Braun Berlin'de birlikte intihar etmeye karar verirler. Kendilerini yeraltı sığınağında bir odaya kapadıktan sonra Eva Braun içinde siyanür bulunan bir kapsülü ısırır ve zehir saniyeler içinde etkisini gösterir. Hemen ardından Hitler bir siyanür kapsülünü ısırır ve eş zamanlı olarak tabancayla sağ şakağına ateş eder. Cesetler, Sovyet ordusu tarafından bulunup teşhir edilmesin diye Führerbunker bahçesinde Hitler'in kendi isteğiyle bir çukura yerleştirilip yakılır.

    Ruslar cesetleri bulunca diş kayıtlarıyla yapılan otopside kimliklerini teşhis ederler ve cesetler Sovyet departmanı SMERSH tarafından Magdeburg'daki yeni başmerkezlerinde gömülür.

    4 Nisan 1970: Sovyet KGB ekibi, kurulusdaki mezardan Hitler ve Braun'un kalıntılarını çıkararak yakar ve küllerini Elbe Nehri'nin bir kolu olan Biederitz nehrine döker.

    Hitler'le ilgili şok açıklama:
    15 Mart 2015'te ortaya çıkan FBI belgelerine göre Hitler hayatta ve II. Dünya Savaşı'ndan çok sonra And Dağları'nda yaşamış.

    1945
    Hitler'in Arjantin'e kaçışının tanıkları olduğunu iddia eden FBI belgeleri dışında, Hitler ve Eva Braun'un intihar etmediğini ileri süren başka "kanıtlar" da mevcut: Hitler'in evinin mimari Bustillo1945'te Buenos Aires'teki Naval Attaché, Washington'ı Hitler ve Eva Braun'ın Arjantin'e yeni vardıkları konusunda bilgilendirmiş. Bu da U-530 Alman denizaltısını gören tanıklar olduğu iddiasıyla uyuşuyor. Dahası gazetelerde çıkan yazılarda And Dağları'nın eteklerine inşa edilen Bavyera üslubunda bir köşk inşaatı anlatılıyormuş. Yalnız bu "gazeteler"in hangileri olduğu, söz konusu gazete kupürlerinin fotoğrafları vs. internette konuyla ilgili çıkan haberlerin hiçbirinde yok, söyleyelim.

    Bir başka kanıt da Hitler'in, finansmanı Alman göçmenler tarafından sağlanmış yeni evinin tasarımı ve inşaatı hakkında yazan mimar Alejandro Bustillo. Yine bu bilgiler Bustillo'dan nasıl alınmış, kaynak nerede, görseller neden paylaşılmamış, meçhul.

    2009
    Nicholas Bellatoni'nin Hitler'in kafatası olduğu söylenen fragmana yaptığı DNA testi
    Olayın bir de Rusya ayağı var. Rusya'nın Almanya işgalinden sonra, Hitler'in kalıntıları hemen saklanıp Rusya'ya gönderildi ve bir daha hiç görünmedi demiştik. Resmi tarih böyle diyor. Ta ki 2009'da Connecticut eyaletinden Nicholas Bellatoni adında bir arkeolog bulunan bir kafatası parçasında DNA testi yapma izni alıncaya kadar.

    Sonuçta Bellatoni'nin üstünde çalıştığı parça, Hitler'e ait olduğu düşünülen hiçbir örnekle uyuşmadığı gibi, Eva Braun'unkilerle de örtüşmemiş. Bütün bunlar da Sovyetler'in Hitler ve Braun'un intihar etmiş olması gereken yeraltı sığınağına girdiklerinde ne bulduklarını düşündürüyor

    FBI HiTLERiN KAÇIŞINI ÖRTBAS Mi ETTi

    Neticede ortaya atılan iddialar doğruysa Hitler'in Almanya'dan kaçmış ve uluslararası istihbarat teşkilatının buna yardımcı olmuş olması mümkün görünüyor. FBI belgelerine bakılacak olursa, teşkilat Hitler'in Arjantin'deki "sözde" varlığının farkında ve bunu örtbas etmede bayağı etkili olmuş.

    Öte yandan elimizde insanın okumaya üşeneceği 203 sayfalık FBI belgesi ve komplo teorisi üreten birtakım sitelerin "şu şunu demiş, şurada yazı çıkmış" sözlerinden başkaca bir şey de yok. Üstelik Hitler Arjantin'de keyif içinde yaşamış olsa da olmasa hiçbir şey ölenleri geri getirmiyor


    NOT: COK UZUN AMA HiTLER iCiN OKUMAYA DEGER KARDESLERiM ... (HÜZÜNLENDiM )
    ···
   tümünü göster