/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    0
    Referansın çokluğu önemli değildir, sağlamlığı önemlidir. Konumuz bu değil.
    Şimdi petrol olayını biraz deşelim güzel panpam
    Suudilerin petrol rezervlerini bilöeyenimiz yok değil mi? Bu suudiler petrollerini kendileri satmıyor, abd satın alıyor ve kendisi pazarlıyor. Bu suud için değil, hakim olduğum tüm bölgeler için geçerli. Bunumla da yetinmeyip araplara kendi petrolden kazandıkları parayı abd bankalarına yatırmalarını istiyorlar. Ve o harika sistem gerçekleşiyor, abd para harcamadan para kazanmış oluyor. Bu petrolü de biz satın alınca o emperyalistlere yağ sür. üş oluyoruz. Ben sana atla mı gez dedim panpa? Demiryolunun daha hayati oldugunu acıklamaya calıstım. Gelişmiş ülkelere baksrsan da, demiryolu ulaşımı iyi durumdadır.
    Anlaman dileği ile
    ···
    1. 1.
      0
      Emperyalizme en az senin kadar karşıyım. Araplar kullanılıyor abd de ekmeğini yiyor. Konuyu illaha petrole bağlayacaksan da o zaman biz niye petrol çıkartmıyoruz onu düşün. Kimin zamanında kimler anlaştı acaba kimler musulu kerkükü verdi. Gerçi bizim sınırlarımız da petrol varda işte nedense sınırı geçince bir anda başka aleme geçiliyor heralde.
      ···
    2. 2.
      +1
      Ülkemizde petrol var, ama yeterli miktarda yok. Şehir efsaneleri yüzünden ülkemizde petrol var daha doğrusu suudlar kadar zengin rezervler var sanılıyor. Üstüne antlaşma.ile bunları çıkaramıyormuşuz. Arkadaşlar, böyle bir şey söz konusu değil. Batman da misal petrol çıkarıyoruz diyarbakırda da öyledir tam bilmiyorum orayı ama bu memleketin petrol ihtiyanın %5 ini karşılıyor. O yüzden dışardan almak zorundayız. O musul kerkük verilmedi. O dönemde diplomatik yollarla zorladık ama taze türkiyenin bu topraklara hakim olmasına imkan yoktu.
      Antlaşma yapılmıştır, o petrol değil eğitim içindir. Bugün üniversiteler de anadilde ing eğitim görülüyor. Bu yanlıştır ve anayssaya dda aykırıdır. Atatürk boş yere mi geometri kitabı yazdı
      ···
    3. 3.
      0
      Demiryolu ulaşımı diyorsun peki bu hükümet ne yaptı, önceki hükümetlerin getiremediği hızlı treni getirmedi mi, istanbul Boğazının altından tünellerle DemirYOLu ile Marmaray projesini hayata geçirmedi mi? Ülke YOL yapmakla kalkınmaz diyorsun, iyi o zaman git köyde ki çamurlu YOLda (gerçi bu devirde hangi köyde çamurlu, toprak YOL kaldı ki) araba kullan ya da yürümeyi dene bakalım nasıl oluyormuş? Ha bide gelişmiş ülkelerin demirYOLu kullandığından bahsediyorsun. DemirYOLu da zaten YOL değil akp hükümetinin demiryoluyla ne işi olur onlar ancak YOL yapsın. Alt paragrafı oku bakalım; Davutoğlu, AKP Hükümeti'nin yapmadığı(!) DemirYOLu'ndan ve Yüksek Hızlı Tren'den bahsediyor.

      Başbakan Davutoğlu, iktidarları döneminde, ilk olarak 13 Şubat 2009’da, Ankara ile Eskişehir, 2011’de Ankara-Konya, 2013’te Eskişehir-Konya, 2014 Temmuz ayında Ankara-istanbul hızlı tren seferlerinin başlatıldığını, şimdi de Konya ve istanbul’un hızlı trenle birbiriyle irtibatlanacağını belirterek, sözlerini sürdürdü...

      Olmayan beyninizde hayali senaryolar kurup burda atıp tutmayın, araştırın da öyle gelin, yol muş ta köprüymüşte gibimsonik şeylerle ahkam kesmeyin! Ha unutmadan; o bahsettiğin sanayiye gitmek için de YOL gerekiyor. Malum, teknoloji daha arabaları uçuracak kadar gelişmedi.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster