/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
  1. 1.
    +1
    Beyler bende devlet yatılı yurdunda kalan bir öğrenciyim ve size tavsiyem ilerde kardeşinizi veya çocuğunuzu son çare DEVLET yurduna verin. Neden mi peki? ilk olarak bendede olduğu gibi ortama zor alışılıyo ve türlü türlü pislik insan var. Mesela bir kaç örnek vereyim

    %100 kavga edecek etmezse ezilir. Bir kere ezildiğinde sonuna kadar öyle devam eder türlü türlü lakaplar takılır odanın temizliği vs. hepsi yaptırılır. Başka bi meselede idareciler sert insanlardır ve karşı gelmen imkansıza yakın bişey en ufak bi sıkıntıda yazarlar tutanağı ve aileni ararlar.(bizdede böyle bi itin evladı var.)

    Yemeklerden pek bişi beklemeyin haftada kahvaltıyı saymazsak 11 çeşit yemek verilir bunlardan 2 tanesi süper olur(lahmacun, döner, tavuk şiş... ) 4 tanesi yenilebilir derecede gerisini söylemek bile istemiyorum. Ve ben şahsen çoğu zaman tost, köfte vs. yerim

    Her zaman dışarı çıkamayabilir hafta içi çıkmak zor çünkü izin almak felan zor iş sadece cumartesi ve pazar çıkış var.

    Katı kurallar vardır ve bunlar cidden insanın canını sıkıyor. Mesela yatış saati saat 10.30 diyo yönetmelikte ya kardeşim ben uyumak istemiyorum belki neden zorla insanı yatırıyosunuz. Kendi başıma gelen bir olaydan örnek vereyim. Saat gece 10.20 civarında benle arkadaşım şaka niyetine su savaşı benzeri bişi yaptık belletmende gördü tuttu tutanağı. Sabah oldu müdür çağırdı odasına bağırdı çağırdı en son velimizi aradı. Arkadaşın babası biraz gariban bir adamdı onu tehtid etti okulda yasal işlem yapacam felan dedi. Benim babamada aynısını söyledi fakat benim babam astsubaydır ve sert bir adamdır müdüre iki üç laf söyledi kapattı telefonu sonuç olarak arkadaş okuldan ayrıldı ben ise hiçbir şey olmamış gibi devam ettim.

    Beyler son olarakta yurt insanı çok değiştiriyor genel olarak yurdumda ve kendimde gözlemlediğim kadarıyla merhamet duygusu azalıyo bazılarında ise tamamen yok oluyor ve bu üzücü bir durum.
    Okuduğunuz için teşekkür ederim inşallah bu durumları yaşamazsınız
    ···
   tümünü göster