/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +308 -23
    Selamlar gençler normalde bir ayar başlığı açacağımı sanmazdım ama bugün öyle bir olay yaşadım ki kan beynime sıçradı.Ben istanbul\'da hisarüstünde üniversite okuyan bir panpanızım bütün eğitim hayatım hep ders çalışmakla geçti ve böylelikle adam akıllı bir okula girdim.Önce kendimi anlatayım ki beni biraz daha iyi anlayın. Benim babam işçidir beyler bundan hiçte gocunmam sabah 8 de iş başı yapar akşam 9 da işe gelir.Ne içki ne kumar ne sigara kazandığını da bize verir. Babam bir kere bile bana saygısızlık yapmayı öğretememiştir. Beni hem ileri görüşlü hem de saygılı bir birey olarak yetiştirdi. Bugün okuldan çıktım metroyle levente gittim. Sonra minibüse binip evime döneceğim özel dersimi verdim para mı aldım evime gidiyorum. Neyse bindim minibüse işte bir çocuk gördüm ya 8.sınıf ya 9.sınıf tüysüz kılsız bir şey çocuk ağzı açık kalmış sızmış uyuyor. Yanında ki adam da çocuk yorulmuş diye hiç dokunmadı bile çocuk dayanmış adama herkes mutlu bende dedim ulan ne güzel insanlarsınız. Sonra minibüse yaşlı bir teyze bindi kadın zor tutunuyor.Çocuğu uyandırdılar çocuk uyandı yer verdi kadına ama çocuğa sanki birine tecavüz etmiş gibi bağırıyor bir kadın yok siz öğrenci misiniz bizim zamanımız da böyle miydi. Senin ailen seni yetiştirememiş.Çocuğun gözleri doldu beyler.Bir kelime daha etseler ağlayacak. küçükken bende öyle bir çocuktum biri bana bişi desin hemen gözüm dolardı birileri minibüste rencide etse nerede olursam olayım inip yürürdüm kalan yolu ama dayanamadım kadına sinirlendim bağırdım.

    B:Ben M:Laik menapoz iç mimar teyze

    B:Siz hangi hakla ve kim olarak bu çocuğu azarlıyorsunuz çocuk saygısızlık etmedi uyuyordu uyandı yer verdi işte daha niye bütün herkesin önünde rencide ediyorsunuz?
    M:Sana mı sorucam?
    B:Evet. Bana soracaksın. Kimsenin ailesine ve ya bizzat şahsına hakaret edemezsin.Çocuk hakkında bir fikrin var mı diyelim çocuk menisküs olsa ayakta nasıl duracak kafana göre insanları yargılama.
    M:Benimle muhatap olacak insan mısın ki sen kimsin ben iç mimarım sen kimsin ya sen kimsin
    B:Bunun bu konuyla ne alakası var. Birine hakaret etmek için iç mimar mı olmak gerekiyor. Hangi okuldan diploma aldınız bilmiyorum.Ama eminim benimkinin önüne geçemeyecek.Çok mu merak ediyorsun bende Boğaziçi Üniversitesinde Mühendislik okuyorum. Eğer diplomalarımı karşılaştırıp birilerini eleştireceksek altımda kalırsın.
    M:Sen benimle muhatap olacak biri değilsin
    B:Affedersin senin gibi biriyle muhatap olmam saçmalık zaten. insanları diplomalarıyla eleştirebileceğini zanneden menapoz laik bir iç mimarsın ne de olsa. Arada ki beynimizi kullanma kapasitemize bakacak olursak gene sınıfta kalacaksın daha fazla üzmeyeyim seni.

    Beyler ben bunları benden 15-20 yaş birine söyledim yanımda babam olsa bir büyüğüme izin almadan konuşturmazdı bile ama o kadın benim çocukluğuma hakaret etti o kadın benim anılarıma laf etti gibi hissettim.Ben hiç bir zaman öyle müthiş ayakkabılar kıyafetler için de olamadım.Hep çalışıp didindim ve anlıyorum ki böyle diplomalı aptallar içimiz de oldukça biz daha da taka batacağız.O çocuğa ne oldu biliyor musunuz çocuk vardı ya gözleri dolan dokunsam ağlayacak olan çocuk gözleri bir anda güldü beyler o yüzü gülümsemeyle doldu. Bakın beyler böyle olaylarla karşılarşırsanız verin ayarı menapoz teyzelere ezdirmeyin o çocukları. Onların çoğu bizim çocukluğumuz gerçekleşmeyen hayallerimiz belkide ya da başka bir sürü şey hadi Allah'a emanet bu kadar
    ···
   tümünü göster