/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +22 -1
    Betona düşmüş gibi etki yapıyormuş sanırsam
    ···
    1. 1.
      +1
      Haklısın panpa, ama bir video var yine boğaz köprüsünden atlıyor adam ardından hiçbirşey olmamış gibi çıkarıyorlar adamın burnu bile kanamamış, aynı şekilde buradaki kişide ölmemiş ancak ağır yaralanmış kurtulamamış, üzücü..
      ···
    2. 2.
      0
      Panpa şimdi bu boğaz köprüsü 60 70 metrelerde bişey sen atladığında vücut ağırlığın her saniye hızla orantılı olarak kat kat artıyor dolayısıyla çarpma esnasında su beton gibi davranarak seni geri itiyor(açılmıyor).iç organların zarar gördüğü için kan kaybından ölüyorsun maalesef. O dediğin örnekler de ayakları üzerine düşenlerdir büyük ihtimal kırıkları çoktur o da onun şansı mı şanssızlığı mı kendi karar versin ne diyelim :D
      ···
    3. 3.
      +4
      Panpa 70m sayarsak ortalama 7 saniyede aşağıya düşer buda 10m/s yapar. Saat cinsine çevirirsek 36km/sa hız yapar panpacım tuz suyun yoğunluğunu arttırır, bu yüzden su sertleşir. Şimdi hız. kilosuyla yere düştüğündeki çarpma şiddetini ölçelim 70 kilo olsa adam yaklaşık 2.5ton çarpma kuvveti olur yüz üstü düşüşünde bu etki artar. Bu yüzden kemiklerle beraber çoğu organ lapa kıvdıbını alır. Dikey atlarsa hayati organları sağlam kalabilir çünkü kaval kemiklerimiz yanlış hatırlamıyorsam 3ton basınca dikeyden dayanabiliyordu.
      ···
    4. 4.
      0
      Panpacım boş yapmada hava sürtünmesi gibse gibse 0.1m/s etkiler ihmal edilebilir bir değer. Yer çekimi ivmesi 10m/s olduğu için saniye başına 10m hızlanarak alçalacaktır adam ha diyorsun ki kanat takmıştır al sana hava akımı kontrolü uçsun.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster