/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +161 -8
    -kosinüs teoremini öğrenin , hayat kurtarır. baktınız karışık geometrik bir şekil var. bir açıyı ve bir kenarı biliyorsanız o soru tamamdır. ancak açıyı 180'e tamamlarken kosinüsü eksi almayı unutmayın.

    -ikincisi 37,53,90 üçgenini ezberleyin. 3-4-5 gibi basit üçgenleri çok kullanır bu. 37'nin karşısı 3, 53'ün karşısı 4, 90'ın karşısı 5'tir. yukarda bahsettiğim kosinüs teoreminden bu açıları çok rahat kullanabilirsiniz.

    -fizikte birim falan sorarlarsa f=m.a , e= m.g.h bunları bilin yeter. denkleme koyun biraz oynayın, o sorular amele sorusudur. sakın ola ilk anda bulamadınız diye boş geçmeyin. oynayın o değerlerle illa ki çıkar.

    -çarpanlara ayırma soruları. küp açılımı veya uzun sürecek bir şey gördüyseniz hiç uğraşmayın, o sınav hız sınavı . x=2 , y=3 gibi değerler verin 4 işlem yapın. ancak şıkları denerken aynı sonuç çıkıp çıkmadığını kollayın yani deneyeceğiniz sayıları şıklarda yazıp önce kontrol edin aynısı var mı diye.

    -enerji sorularında enerji dönüşümü soruyorlarsa kütleden bağımsızdır. hani öncüllere kütle artarsa aşağı inme süresi de artar falan derlerse aman ha düşmeyin. enayi sorusudur bunlar.

    ne demek istiyorum anlatayım. diyelim ki yukardan bir cisim bıraktılar, bir miktar uzağa gidiyor falan. m.g.h= (m.v^2)/2 olduğu için ordaki m'ler sadeleşir. kütlenin artması, azalması hiçbir şeyi değiştirmez.

    bir diğer husus biyoloji sorularında. vakti zamanında bu sınav komisyonunda çalışmış bir hocam vardı. derdi ki; "asla, hiçbir zaman, her zaman" gibi kelime oyunlarına düşmeyin. çünkü biyolojide böyle genellemelerin olma olasılığı çok çok düşüktür. yani şu kaslar bile oksijenli solunumla çalışan bir canlıda yeri geliyor oksijensiz solunuma geçiyor. bu kelime oyunlarına düşmeyin.

    -ikinci husus eğer çıkarsa mantık soruları. lan "=>" neydi? birincisinin olumsuzu ikincisinin olumlusu muydu diye kafanız karşıyorsa çarpanlara ayırmada olduğu gibi değer verin. p totoloji, q çelişki olsun mesela. şıklardan yürüyün.

    ygs kafa çalıştırma ve üçkağıt sınavıdır unutmayın!!!

    - gel gelelim herkesin nefret ettiği basınç sorularına. katıların basınç kuvveti ağırlık değişmedikçe değişmez bunu kalın kafana sok. 2 senede bir salak silkelerler bu soruyla. basınçtaki bir diğer hususta eğer size işlem usulü basınç sorusu gelmezse mantıkla yürüyün . yani ne bileyim su dolu bölmelerin arasında delik açarsan o su seviyeler eşitlenene kadar akar değil mi? yok şekiller farklıysa da su seviyeleri eşit olana kadar değil ama basınç eşitlenene kadar akar değil mi kardeşim?

    unutma doğada her şey denge konumuna gelmeye çalışır.

    bir diğer basit soru tipi de olasılık konusundan gelir. yalnız bunu ygs için söylüyorum, öyle kompleks bir şekil verirse mal gibi kalabilirsiniz de. yani aslında en zor soru tipi de olasılıktan gelebilir ama ygs'de kolay geleceği garanti.

    formül falan yok . kafa çalıştır. ancak bağlaçlara dikkat edin . ve mi veya mı kullanıyor çakallar. ve demek kesişim demektir. Dikkat edin.

    problemler soruları. bu sorulara çalışanlar değil akıllılar yapar.. bu sorular türkçe sorusudur, yani işlemden falan ziyade soruyu anlayıp anlamadığınızı ölçer. örneğin bir sınıfta kızlar erkekler var esmer ve sarışın diye ayrılmış gibi bir cümle geldi mesela. anla artık anla. böl o sınıfı mesela. esmer kızlar, erkekler hepsine x de y de. bilinmeyenler ile sonuca ulaşmaya çalış.

    sen tutup da sonsuz sayılar dizisinde uğraşmıyorsun, sınıfın mevcudu belli. hiçbir şeye kafan basmıyorsa sayı ver. de ki şıklarda 20 diyor, lan 20 tane erkek olsa şöyle olsa böyle olsa diye bi yor o kafanın içindeki organı.
    ···
   tümünü göster