/i/Korkunclu

Korkularımız yaşamımızı yönlendirir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +2
    Dayının gördüğü şey gerçek mi? bilmiyorum fakat , 2006 senesinde Kuzeydoğu anadolu ve batı karadenizde birden fazla Karakoncolos ya da diğer adlarıyla kara-kura , karakun , karakocalı gibi bir çeşit kış cini haberleri çok geldi. O sıralar yoğun olduğumuzdan bi haberdik ama bir çok işin ehli arkadaş tutanaklarıyla resmileşmiş bu varlığın peşinden gitti ama sonuç alamadılar. Bu varlık soğuk ve kurak iklimleri sever, aslında zararsızdır. Türk mitolojisinde genellik korkutma , kaçırma ,alıkoyma gibi değişik şeyler peşinde koşar.
    Bir çeşit pasif demondur. Şimdi eski türkler bunu görüp korkup onun gibi giyinmişler hatta hala hazar denizi kıyısında kış başlangıcında kalın kürkler ve ürkünç maskeler giyip kışı kutlayıp karakocalıyı uzaklaştırmak isterler.

    2006 'da en son duyumu bizzat telefonda aldık. Ben yıllar sonra Erzuruma gittiğimde bağlantılarımın olduğu evde kalırken görgü tanığı bir arkadaş ile sohbet ettiğim de buna teyyit getirdim. Ben görmedim. Çünkü bu demon biraz hilebaz bir şey. Davet usulü çalışmaz eğlencesine düşkün. Biraz araştırdığınızda içine çokça masallar katılmış ama size gerçeği söyleyim.

    Hatta ufak bir yaşanmış olay ile açıklayim :
    1980'li yıllarda darbe dönemleri o sıralar pek dışarı çıkamazsınız ama köy yerinde olunca dışarı çıkıyorsunuz gece bir abimiz uyku tutmamış bahçeye çıkıp sigara sarıp içecek. O sırada tahta çitin oraya doğru gidip oturup havayı seyrediyor ve önemli nokta kış ayı. Kış cini de ondan derler kürklü keçi benzeri bir şey görüyor pek aldırış etmiyor köy yeri amk ferrari gezecek değil ya biraz daha dikkat edince nasıl keçi lan bu diyip yanına gidiyor o sırada ayaklanıyor bizim karaoğlan sırıtarak abimizin üstüne geliyor. Abi o an yere kapanıp dua falan okuyor biraz etrafında dönüp mırıldanıp uzaklaşıyor. Diğer duyduklarım biraz saçma ama diğer demonlara göre oldukça zararsız. En zarar verdiği şey tarakla kafaya vurma ama o da abartlır. Bilmeniz gereken şey çağırırsa gitmeyin sizi soğukta dondurana kadar gezdirir bir dağın başında bırakır , ya da taşşağını geçer.

    Sözüm ona dayın büyük ihtimal karayı gördü ama pek zannetmem kara 1 kere gözüktüğü yere bir daha zor gelir , çok zor ihtimalle kızgın bir cin dayınla uğraşmış.
    ···
   tümünü göster