/i/Tespit

  1. 1.
    +153 -16
    beyler 10 kişiden 9'u telefonunu kapatırken bay bay kelimesini kullanıyor halbukibu kelime bize ingilizceden geçmiş bir kelime niye onun yerine Allaha emet ol- görüşürüz demiyoruzda bay bay diyoruz eğer bay bay demezsek kro mu oluyoruz, cahil mi oluyoruz.
    dönerciye gidince 1 full yap abi diyoruz niye full kelimesi saçmalıgını kullanıyoruz herşey olsun abi demek varken; full demezsek biz cahil mi oluyoruz çagdan geri kalmış mı oluyoruz.
    instagram ve Facebook'ta beğenmek yerine like'la kelimesi hayatımıza sokturulmaya çalışılıyor. zaten mesajlaşma yaparken ok- bye demezsek olmaz demi millete rezil oluruz, pelinsulara laf malzemesi oluruz, bizler birer barzo oluruz ama bu ingiliz-amerikan bozması kelimeleri kullanırsak popi(!) oluruz.
    Yeni dükkan açanlar dükkanlarına ingilizce isim vermezlerse batar sanki dükkanı. daha bugün gördüm cocosh shop ne amk!
    belkide medya bizlere birer algı operasyonu yapıyor. bunları demezsek rezil rüsva olacagımız telkin ediliyor. destinasyon ne kardeşim daha geçen türk hava yolları internet sitesinde gördüm.
    Kendi firmalarımız bile böyle kelimeler kullanıyorsa vatandaş napsın.
    YAPMAYIN KARDEŞLERiM YAPMAYIN LAF OLSUN DiYE BiLE BiRBiRiNiZE BU NE iDÜĞÜ BELiRSiZ KELiMELERi SÖYLEMEYiN. HAYATINIZI TÜRKÇE KONUŞARAK TÜRK GiBi YAŞAYARAK GEÇiRiN. YOKSA KENDi ÖZ DiLiMiZi UNUTACAGIZ VE BELKi BU 20 YIL iÇiNDE TÜRKÇE KELiME DiYE BiRŞEY HAYATIMIZDA OLMAYACAK NE YAPARSAK KARDIR, SAĞLICAKLA KALIN.

    Dipçe: Beyler çoğu Kişi Allah Türkçe bir kelimemi diyor ona takılıyor. Benim asıl amacım buradaki panpaların en azından yukarda bahsi geçen kelimeleri kullanmamasını istiyorum Türkçeye sahip çıkılmasını istiyorum ama bazıları Tengri Türkü Korusun muhabbeti yaparken arkadaşlarına iyi geceler bye mesajı atıyor hissedebiliyorum
    ···
   tümünü göster