/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +11
    ilginçtir ki beyler dünyanın en büyük yalanı olarak tarihe geçmiştir. Nazi almanyasında yahudi toplama kamplarının girişinde yazar bu söz anlamı ise "çalışmak özgür kılar" tarzı birşeydir.
    Yahudilerin kamplarda ne kadar çok çalışırlarsa o kadar erken ve acısız bir şekilde özgürlüklerine kavuşacaklarını vaad etmek amacıyla konmuştur fakat tabii ki bu büyük bir yalandır. Yahudiler bu sebeple canla başla çalışıp alman subaylarının listelerinde bir üst sıraya çıkmaya çalışırlar.Her ay başı listenin ilk 50 sırasındaki insanlar özgürlüklerine kavuştuklarını sandıkları sırada gaz odalarına zütürülüp yakılırlar gelin görün ki onlardan birdaha haber alınamaması ülkelerine döndükleri konusundaki söylentileri bir hayli destekler.
    Resimdeki yazı Auschwitz toplama kampının girişinde bulunur. Bunun hikayesi ise bambaşkadır ki daha ilginçtir. Yazı yahudi bir demirci ustasına yaptırılmış ve demirci ustası içeride birşeylerin ters gittiğini bir nebze kendi çabalarıyla anlatabilmek adına "B" harfini ters bir şekilde yazmıştır.
    bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim olur da bir gün işinize yarar muhabbeti açılır ekşici binlerden eksiğiniz olmasın bende birşeylerle oyalanmış oldum. haydi öptüm.
    ···
   tümünü göster