/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +7 -7
    Benim fikrim şu. Sen bayrağını seviyorsun dimi. Heh bak şimdi bir Türk hic bir zaman Türkiye adından rahatsız olmaz. Ama senden sonra gelenler bu isimden rahatsız olabilir. Çevre olarakta bu böyledir. Yani sana dediğim şu. Bu ülkeye asker olursun. Memur olursun. Bu ülke için ölürsün bile ama bu ülkeye hic bir zaman bir Türk gözüyle bakamazsın. Vergini verir yaşar gidersin. O yüzden ben kürdüm gururluyum deme. Geç yani bu martavallari.
    ···
    1. 1.
      +3 -2
      kardeş okuma yazman vardır inşallah. Kürt vatandaşıyım demiyorum. Kürdüm diyorum. En sonda da belirtiyorum NE MUTLU TÜRKÜM DiYENE. Türk olarak kürt kökenli bir vatandaşım. sen istediğin yere çekersin başkasıda başka yere. beni anlayanlar anladı zaten kardeş.
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Kardesim yanlis yere baslik actin sanirim, inci kafatasi milliyetcisi dolu, sen bu ulke icin canini versen, colugunu cocugunu bu ulke icin yetistirsen bile bu sozlukte 'amk kurdu' diyecek kadar hain, kisiliksiz huur cocuklari cikar. Sen kafani yorma, mesela benim baba tarafi kurt, ana tarafi turk. Babam yillarca ogretmenlik yapti, askeriyede calisti, memurluk yapti. Bu ulkeye babamim tirnagi kadar hizmeti gecmemis, babamin 10da biri kadar sadakati olmayan irkci huur cocuklari laf attigi icin kendimi uzmem. Benim gozumde bu ulkeye emegi gecen, bu ulke topraklarinda baris ve uyum icinde yasayan her topluluk saygiyi hakediyor. Ayriyetten bircok milleti topraklarinda barindiran Osmanli devletinin yikimi ustune kurulan Turkiye devletinde kim 100% safkan Turk? Kim bilir kendi soyu baska milletlere dayaniyor? Bence bu ulkeye vergisini verip, hizmetini ve sadakatini sunup baris icinde yasayan herkes Turktur, nokta. Amerika'da patriotism diye bir kavram var, Amerika yerlisi degilse bile, Avrupadan gelmisse bile kendisini Amerikali olarak biliyor ve tanitiyorlar, ulkesine sadakat gosteriyorlar. Bu ulkeye sadakat gosteren herkes te ayni baglam icerisinde bence bir Turktur.
        ···
    2. 2.
      -1
      Ülkeye senin gibi Kürtler lazım
      ···
    3. 3.
      0
      Açıkçası bu ülkeye yeterince hizmet etmiş bir birey olarak üstüme alınmıyorum. Benim dediğim de zaten vergi verir hizmet eder vaktin gelince ölürsün gomulursun. Ama bir Türk gözüyle bakamazsın hic bir zaman bunu anlayin. Türklük kan ile ölçülür ben Türküm diyen herkes Türk olmuş olmaz.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster