/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +34 -4
    Panpalar hepiniz sbs'dir lgs'dir öss'dir ygs'dir bu yollardan geçtiniz. Bu sınavlara hazırlanmak için gecelerinizi verdiniz.Kiminiz başarılı oldu.Kiminiz de istediği puanı alamadı. istediği yere yerleşemedi. Belki hala istediği puanı almak için sınavlara tekrar tekrar gireniniz vardır. Yani anlatmak istediğim bu sistemi beğenmesek de bir şekilde bu sınavlar hayatımızı etkiliyor. Bir öğrenci belki sadece 100 kişiyi geride bırakabilmek için bile saatlerini veriyor.

    Ancak bildiğiniz gibi ygs ve lys sınavlarıyla beraber lise diploma puanı(yani 4 senenin ortalaması) da öğrencilerin üniversiteye giriş puanlarını ve dolayısıyla sıralamalarını azımsanmayacak derecede etkiliyor.

    Maalesef lise diploma puanlarının her okulda adaletli biçimde verildiğini denetleyen bir kontrol mekanizması yok. Yani devletin böyle bir kontrol birimi tabi ki vardır ancak temel liselerde ve özel okullarda notların öğretmenler tarafından şişirilmesi herkes tarafından bilinen bir durum. Hatta sırf bu yüzden okul değiştiren, bu tarz okullara giden öğrenciler var.(Bu da bu tarz okuların rant elde etmesini sağlıyor).

    Notların haksız yere şişirilmesinin yanında, her okulun zorluk derecesinin de bir olmadığı da aşikar. Yani bazı okullarda ortalamayı yükseltmek daha kolayken bazılarında daha zor olabiliyor.Aynı branştan farklı okullarda yazılı sınav olan öğrencilerin notları, sınavların zorluğu farklı olsa da aynı değerde tutuluyor. Burda bir adaletsizlik olduğu belli.

    Ve biz öğrenciler olarak diploma puanlarının üniversite yerleştirme puanını etkilemesini istemiyoruz. Destek olmak için sadece 1 dakikanızı ayırıp kampanyamıza imza atıp destek olabilirsiniz.

    özet:Diploma puanı üniversite yerleşme puanını etkilemesin amk

    edit: https://www.change.org/p/...%B1-e%C5%9Fitsizli%C4%9Fi
    ···
   tümünü göster