/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 51.
    +13 -2
    @1 E iLTiFATEN YAZILMIŞTIR

    Bak kardesim senin o cam inme olayını basit yollu anlatayım bombalarin uc farkli dalgasi vardir.

    1) ilk patlamada hasar.
    2) basınç
    3) hız

    burda ses yapan hız ve basıctır. cahil cuhella konusma ses bpnbasi hasar vermez ama cami pencereyi indirir ses bir bombanin buyuklugunu gostermez evet buyuk patlamalarda seste orantili buyur ama bu her sesi buyuk olanin hasar kuvveti buyuk oldugu anlamina gelmez.

    neyse bir oteki kısım bak kardesim boyle seylerde ölü sayısı gizlenemez misal senin yakinin oluyo habere cikmiyo benim yakinimin cenazesi cikiyo ben haber merkezine basvurup demezmiyim ? bu bu oldu diye gubumuz internet cagi hemen yayilir bir bilgi dogruysa ve engellenemez kac deniyorsa olu yarali sayisi odur. hastane ve medya acikliyo o olu yaraliyi devlet aciklamiyo genelde.

    bir baska husus, ölmek okadar kolay degil 5 yildir suriye mapini gorurum takip ederim neler gordum adamin yarisi yok herifi kurtariyolar kafandan 100 ölü diyenezsin. zaten bomba parca tesiri yuksekmis bombanin bu demek oluyoki bomba kuvvetsiz basinci yuksek bu yuzden araba ve cam parcalari insanlari yaraliyip olduruyor .

    Not: akpli degilim heparliyim sacma sapan yorum yapanlara ilafeten yazilmistir olayda parmagi olanlarin allah bin belasini versin.
    ···
    1. 1.
      -1
      HEPAR'a verdim şukuyu
      ···
    2. 2.
      0
      Pekiala siz hiç düşündünüzmu böyle patlamalardan sonra neden ambulanstan önce yayın yasağı getiriyolar onu haber yapan kanalı kapatırlar yayında yapımda emeği olan herkezi zütünden giberler
      ···
    3. 3.
      0
      torfik entymi duzgun oku birsuru patlayici cesiti var hem.o irtifaten vs nasil yazildigini bilmiyorum cokda onemli degil benimordaki amacim insanlarin ses cok cikti patlayici buyuk gibi sanmasini onlemek anlatim bozuklugu gibimde degil
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster