/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +16 -3
    Avrupa şuan düşüşde
    ···
    1. 1.
      +3 -3
      düşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşdedüşüşde ve düşdü...
      ···
      1. 1.
        +1 -2
        Helal et. Onlar suriyeli değil çingene amk. Her taka inanmayın. Toplamak gibi bi mecburiyetleri de yok gördüğünüz gibi alan razı satan razı acımanıza gerek yok bence.
        ···
      2. 2.
        +7
        Kavramları doğru tahlil etmek mühimdir. Modernlik ile medeni olmak arasındaki dev farkı anlamak zorundayız. Bu bağlamda ise bu grubun Suriyeli veya çingele olup olmaması işin gayri meşruluğunu değiştirmez.
        Bu insanlar gayet moderndirler fakat medeni değillerdir. Düşün ki bir yamyamı bizim gibi tıraş etsen, giydirsen bir de eline telefon altına araba versen ve az çok kullanmayı öğretsen modern olur bizim kadar. Fakat asla medeni olamaz.
        Teknoloji sadece modernliği sağlar, daha kaliteli yaşama ulaştırır. Zaten hedefi de budur. Asla ve asla en ufak bir medeniyet getirmez. Almanya'da 5 seneden fazla yaşamış, Polonya, Amerika gibi ülkelerde de bulunmuş biri olarak şunu net olarak ortaya koyabilirim. Bu halkların zaten bir dini yok, bunun yanında ideolojiye ve fikre dünyaları kapalı. Neredeyse herkes lüksün peşinde.
        Bir fikri mücadeleleri yok, hayatları ve günleri dolu. Spor, etkinlikler ve oyunlarla. Bu nedenledir ki gelişime ve değişime kapalıdırlar, bir koyun gibi sadece 'mee'lerler ve zevklerini düşünürler.
        Bu hallerinden ötürü de dertlenmezler. Akılları, zekaları pasiftir. Eğlenecek yeni şey ararlar sadece. 2 3 tane çıkar bir şeylerle uğraşan, bir şeyler amaçlayan iste bu ülkeler modern oldukları için bu kişileri bulup değerlendirirler. Aynı değerlendirmeler ve keşifler bizde yapılsaydı kat ve kat fazla değerli olurduk fakat buna da müsaade edilmiyor, illa bir engel çıkarılıyor.
        Konu dağılmasın da. 'alan razı satan razı' çok yanlış bir fikriyattır. Bu kişilerin hallerinden memnun olmadığı herhalde herkese malumdur. Bu yapılanın kediler önüne bir peynir parçası atıp kavgalarını izlemekten farksız olduğu aşikar olmalıdır. Nitekim bu grubun da ihtiyacı olmasaydı kendilerine bu muamelenin yapılmasını hoş görürler miydi?
        ···
      3. 3.
        +1
        @castin biber söylediklerine aynen katılıyorum panpa

        alanlar cahil atanlar düşüncesiz gidip iyi bir üslupla para verebilirlerdi ama burada amaç farklı castin biber de söylediği gibi medeni değiller istedikleri kadar eğitimli olsunlar çok eğitimli tanıyorum gerizekalı olan okulda öğretilenlerle insan düşünceli bilinçli hale gelmez
        ···
      4. 4.
        +1
        Kardeş para için kendilerini ezdirmiştir iradesizler mk iradeleri olsa ülkelerinden kaçmazlardı . 2-3 sent için yerlere yatmazlardı . Tabiki para atanlar da hayvanlık etmiş , ama o paraya eğilenleri savunanları gram haklı bulmuyorum.
        ···
      5. diğerleri 2
    2. 2.
      +2
      Şunu haklı gören düşüncesini gibtiğimin evlatları var ya ona yanarım..
      ···
   tümünü göster