/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    +24 -2
    helal et pampa
    Dostum sorduğun soru Allah tanımına uygun bir soru değil. Malesef biraz daha araştırsan bu soruyu sorma gereği duymazdın ama senin için açıklayacağım.

    Şöyle ki;
    Sorundan yola çıkarsak sen Allah'ı bir birey gibi düşünüyorsun. Yani Allah biyerde duruyor ve evreni yönetiyor. Burada ki yanılgın yüzünden böyle bir soru sorma ihtiyacı duyuyorsun. Halbuki Allah Kuran da da belirttiği üzere heryerdedir. Herşeyi sarar, dünyada ki evrendeki bilip bilmediğimiz heryerde Allah vardır. Allah bizleri ve herşeyi varlığıla sarıp sarmalar. Yani senin bu dünyada kullandığın yaşam ölüm vs gibi kavramların sahibi zaten Allah'tır.Ölümü de Allah yaratmıştır Yaşamı da Allah yaratmıştır. Senin sorunu okuyunca aklıma bi ateist arkadaşımın sorusu geldi.O da senin gibi demişti ki.Allah kaldıramayacağı bir taşı yaratabilir mi?Yaratamassa Allah heşeyi yaratamıyor demektir eğer ki yaratıyorsa kaldırmaya gücünün yetemeyeceği bir taş var demektir. demişti.Bu sorusunu ona sana açıkladığım gibi açıklamıştım. Allah herşeyi gücüyle, varlığıyla sarıp sarmalar. Onun hakim olamadığı hiçbirşey yoktur. Yani Allah örneğin gökyüzünde oturup dünyada bi taş yaratayım demez. Zaten o heryerdedir. yeryüzündeki bir toz tanesinin en küçük yapı taşına bile o hakimdir.Bir insanın bir taşı kaldırırken ki harcadığı güçtede o vardır, kaldırdığı taştada o vardır. Sonsuzluktan bahsediyoruz yani. Yani yarattığı herşeyin içinde dir o.

    Özet: Yanılgıya düşüp bu soruyu sormanın nedeni;Allah'ı bir insanmış gibi düşünüp hareket etmen. Filmlerdeki zeus gibi gökyüzünde oturup dünyayla ilgileniyor sandığın için böyle bir soru sormuşsun malesef
    ···
    1. 1.
      +1
      güzel bir cevap kardeşim
      ···
   tümünü göster