/i/Teknoloji

  1. 1.
    +14 -1
    beyler şimdi öncelikle daha önce bunu düşünmüş burada paylaşmış birileri varsa affına sığınırım
    Yıllardır aklımda olan bir soru var film izlemek için site gezerken az önce fantastik uzaylı yaratıklı afişler görünce tekrar gün yüzüne çıktı
    Şimdi çok uzatmadan başlıyorum
    UZAYDA YAŞAM VAR MI ? = NASA abilerimiz bize diyor ki bildiğimiz kadarıyla yok uzay sonsuz biz bu civarlardan çok da uzaklara gidemedik. Eyvallah, Neye dayanarak yok diyorsun abi ? = E çünkü başka gezegenlerde su yok, oksijen yok, ısıları çok düşük veya çok yüksek. yani özetle yaşama elverişli gezegen yok o yüzden de yaşayan bir varlık yok. su, oksijen Biz insanların ihtiyacı. Ve Dünya bizim için kusursuz çünkü doğal kaynaklarımızdan faşır foşur sular seller akıyor. Mevsimleri yaşıyoruz, yiyecekler yetiştiriyor besleniyoruz, tertemiz havamız var mis gibi ciğerimizi dolduruyoruz falan fistan. Biz nereden biliyoruz. HER CANLININ BiZiM BiLDiKLERiMiZLE AYNI iHTiYAÇLARI VAR? kutupta yaşayan hayvanı alır yağmur ormanlarına, çöle zütürürsen yaşar mı ? haydi yaşadı ? Neslinin sürekliğini ne kadar sağlar? Bilemeyiz belki gözle görülmeyecek veya bizim o mikroskopla gördüğümüzden de küçük canlılar var ve oksijene, suya, sıcaklığa ihtiyaç duymuyorlar onlar için kusursuz yaşam ortamı kendi gezegenleri iken belki adam orda dünyada yaşam yoktur su var efendime söyleyeyim oksijen var sıcak soğuk havası değişik nasl canlı yaşayabilir diye düşünüyor? ya da biliyor biz insanları ve hayret ediyor yoğdıbına diyor içten içe ve tırsıyorlar bizden lan bu adamlar suya muya giriyor yine de yaşıyor ağzımıza sıçarlar bizim diye. yani penguenin habitatı kutuptur, başka yerde yaşayamaz. devenin habitatı sıcak yerdir, kutupta yaşayamaz. BENCE uzayda yaşam var ya da yok sorusuna cevabı ilkel düşünerek arıyoruz.
    Not: Şekil yapmayın, bulunmuş varmış veya NASA bunu hiç düşünmedi diye.
    Not: Evet başka yıldız sistemlerinde yaşam OLABiLECEĞi öne sürülüyor hatta isimleri bile veriliyor fakat bize gösterildi mi? Hayır.
    ···
   tümünü göster