/i/Teknoloji

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Yazmışsın bir şeyler ama sonucunu getirememişsin, sen tam olarak ne diyorsun yani? çıkarımın nedir?
    ···
    1. 1.
      0
      kardeş diyorum ki ? Yok demek için yeterli bilgiye sahip değiliz. yok kabul etmemeliyiz. farklı bir açıdan düşünmeliyiz. var mı yok mu dan önce varsa bizim gibi. oksijen solumak, su içmek, bir şeyler yemek beslemek, ısınmak gibi ihtiyaçları var mıdır ki peşin peşin -orda su yok hava yok sıcaktır soğuktur canlı yaşdıbına elverişsiz. diyebiliyoruz. soru sordum düşünmeye teşvik ettim. sonucu nasa getirememiş ben sadece sorgulayarak kesin bi yere ulaşabilir miyim?
      ···
    2. 2.
      0
      Ne yapalım yani uzayda başka canlılar olduğuna inanıp öyle mi yaşayalım? Tamam bu çıkarımda haklısın, olsalar bile bizle aynı koşullarda mı yaşıyolar ki biz kesin hüküm veriyoruz diyorsun. Ama bir de şöyle düşün, başka canlıların yaşamadığını düşünmek içinde herhangi bir sebebimiz yok ve kuşku bize bir şey kazandirmaz. Elimizdeki teknolojinin tümüyle değerlendirip, robotlar vasitasiyla görüntü alıp canlı var mı yok mu araştırıyoruz. Yöntem yeterli olmayabilir ama yapalabilecek başka bir şey yok.

      Ki şunu söyliyeyim, bende sınırlarını hala bilemediğimiz bu evrende, başka canlıların da olduğunu düşünüyorum. Fakat bilim böyle çalışmaz. düşünmekle olmaz, kanit lazım.
      ···
   tümünü göster