/i/Tespit

  1. 1.
    +2
    hepiniz bilirsiniz onu. yeni nesil şehirli aktivistlerden. bitmek bilmez bir hdp goygoycusu, kürt sorunu duyarlısıdır o.

    sur'u yıkıyorlardır, cizre'de katliam vardır. nusaybin'e ses verilmelidir. selo'nun haberleri ile komiklikli konuşmalarını paylaşır. figen'i paylaşmaz ama. figen o kadar karizmatik değil sanırım:(

    pkk asker-polis öldürüyor onlar halk çocuğu değil mi dersiniz. ama diyarbakır cezaevinde tak yedirildi, ama kürt dili inkar ediliyor, büyük baskılar pkk'yi yarattı gibi 40 yıllık ezberleri sıralar size. özetle, pkk'nın asker ve polisi öldürmesi normaldir.

    ne zamanki siviller de ölmeye başlar o zaman bir mırıldanma duyulur kendisinden. hedef göstermeden kınar. şiddet kimden gelirse gelsin lanet olsundur. "lütfen artık barış. edi bese" der. çünkü öldürülenlerin hikayeleri düşer ajanslara, hümanist kimliğine tak sürdürmemelidir neticede. ama kimse ona pekeke sivilleri öldürüyor dedirtemez. onlar gerilladır, yaptıkları da eylem. peh.

    kürt bile değildir çoğu zaman. tuzu kurudur. ya babadan parası ya da standart maaşlı bir işi. bir gün gibtirip gitmenin hayalini kurar bu ülkeden. teknik olarak kürt sorunun gerçek mağdurlarıyla hiçbir bağı ya da paralelliği yoktur. solculuk var ya serde ama default mağdur bildiğinin yanındadır.

    kürt olanı ise batı'da türkleşmiştir özünde. ailecek batıya göçünce, bayramdan bayrama gördüğü akrabaları haricinde kürtlüğü ile çok bağı yoktur. ya üniversitede solculuk oynarken ya da yükselen kürt milliyetçiliği ile trend olduğu dönemde yeniden keşfetmiştir kürtlüğünü. göç edip gelmiş dedim ya kürt illerinde de yaşamamıştır. otantik kebap yeme gezileri haricinde sivas'dan öteye de geçmemiştir. abi doktorsun işte vatanın her yeri aynı değil mi gitmek istemez misin memleketine? dersiniz. banane dıbına koyim. allahın dağında ne yapayım? der.*

    tatillerde olimpos'u sever. istiklalin o çok renkliliğine bayılır. gay barlarda rahat eder, zira kimse kimseyi rahatsız etmiyordur. ama gönlü de kobani direnişçilerinin yanındadır. amerikan uçakları, silahları, istihbaratıyla kurtuluş savaşı mı olur? dersiniz. büyük şeytan, kan emici amerika badem gözlü olmuştur.

    büyük tutarsızlıkların, çelişkilerin insanıdır. halkların kardeşliği der ama altını dolduramaz. kendisi istanbul'da o festival senin bu bienal benim gezerken, hiçbir zaman onunla aynı şartlara sahip olamamış bir kürt çocuğu dağa çıkıyordur kimbilir. o çocuğun gelecekten bir beklentisinin kalmaması kimlerin işine geliyor sence? dersin. ama devlet oraya hizmet zütürmüyor:( der. ulan tamam zütürmüyor da kimin işine geliyor? kim faydalanıyor? kim onu bir canlı bombaya dönüştürüyor? kendini patlattıktan sonra da kim onu kahraman ilan ediyor? kim taziyesine gidiyor?

    o çocuğun bir hayatının olamaması birilerinin işine geliyor be melis. belki de istanbul'dan göründüğü gibi değildir bazı şeyler. yönetim mekanizmasının eleştirilemediği, yakalanışının üçüncü saatinde "benim annem türktü. devletle çalışmaya hazırım" diyen bir piyonu peygamberleştirmiş, hedef kitlesi kaybedecek bir şeyi olmayan gariban kürtler olan bu silahlı örgütün, kaybedecek hiçbir şeyi olmayan yeni garibanlara ihtiyacı olabilir mi acaba melis? sur'daki, cizre'deki insanları kitleler halinde evsiz, yurtsuz, mülksüz kılmak, kimin işine gelir melis? bu yüzden tüneller, hendekler kazılmış, silahlar depolanmış olabilir mi acaba melis?

    bu sevgi pıtırcıkları emellerine ulaşırlarsa kürdistan dağlarına demokrasi geleceğine emin misin melis? emin misin?

    hayatını, kariyerini kürtlerin devleti olması gerektiğine adayan çorumlu türk ismail beşikçi'yi sırf liderini eleştirdi diye sınırı aşmakla, haddini bilmekle tehdit eden aklı tutulmuş bir güruhu üstü kapalı destekliyorsun be melis. kullanışlı aptalsın be melis. kürtlerin en büyük handikapının, yanlış temsilcilerinin peşindesin melis.

    alıntıdır.
    ···
   tümünü göster