/i/Devlet

  1. 26.
    +10 -1
    Bazı yanlış bilgileri düzelteyim resimdeki 3 uçakta Tfx-1 in tasarım yarışmasında finale kalan son 3 uçak Ve şeçileni en alttaki çift motorlu olan ilk uçuşunu 2020-23 te yapıcak ve Resmi hizmete girişi çeşitli testlerden konfigurasyonlardan geçiceği için 2028-2030 bulmaktadır Bu uçaklar Sadece jet avcı uçakları Amerikan F-22 Raptor ve Sukhoi Su-30 lardan daha gelişmiş avcı özellikleri barındıırması planlanmakta. Arkadaşın dediği gibi F-16 Yerine bu uçağa bırakmayacak Hava kuvvetlerinde yapılmak istenen 2025'den itibaren başlayarak 250 üzeri TF-X tedarik etmek ve bir ağ merkezli Hava Kuvvetleri yapısında F-16 Blok 50+, Gelecek Nesil insansız Savaş Uçağı, Havadan Stand-Off Jammers ve Boeing 737 AEW & C Barış Kartalı ile bütünleştirmek niyetindedir. Türkiye çift savaş uçağı filosunu içeren bu ve F-35A'ya sahip olarak 2025 yılında TF-X'i tanıtmayı planlıyor. TF-X hava-hava muharebesinde F-35'in zayıflıklarını telafi etmek için tasarlanıyor. F-35 ve F-16 lar hantal çok amaçlı olsalarda çift motorlu jetlere karşı şanşları yok f-35 f-16 bombardıman ve keşif gibi görevlerde kullanılırken Tfx-1 ise onları koruyan bir uçak olucaktır. Ayrıca hali hazırda tfx-1 inTx-1 adı altında bir eğitim varyantı var. eklenmesi planlanan kısa kalkışa sahip Tfx modeli üzerindede çalışılıyor 2022lerde donanmaya katılacak tcg anadolu amfibi gemisinde F35-b ve tfx 1 in kısa kalkışa sahip versiyonun görev yapması öngörülüyror. Sormak istediğiniz savunma sanayi ile ilgili soru varsa memnuniyetle cevaplarım dostlarım.
    ···
    1. 1.
      +2
      Adamsin bi dorum olcak aselsan bi ara donmeyen radar yapiyordi gemi icin ne oldu o donmeyen dedigim tek seferde her yeri gosteren bir radar.
      ···
      1. 1.
        +1
        Sanırım dediğin radar Çok Amaçlı Faz Dizili Radar (ÇAFRAD) bu radarın Tf-2000 lerde kullanılması bekleniyor.Radar dönmüyor çünkü piramit gibi köşeli yapıda her tarafı görebiliyor ama diğer radarlar gibi dönerken diğer düşmanlara yakalanma olasılığı çok az ve hava karar deniz herşeyi tek radar 360 derece her an tarıyor hiç bir kör nokta olmaksızın. detaylı bilgi istersen bu linke bir bak http://www.denizhaber.com...sorulacak-haber-64387.htm
        Not: Kusura bakam geç cevap verdim okulda projeler felan vardı anca girebildim internete beklettiysem özür dilerim.
        ···
    2. 2.
      0
      Itu ucak uzayda okuyorum projelerden haberim yok amk
      ···
   tümünü göster