/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +1
    Diyarbakır'un Lice ilçesinde Mermer jandarma karakoluna bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından çatışma yaşanırken bölgeye çok sayıda ambulansın sevk edildiği bildirildi. Doğan Haber Ajansı saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 12 askerin de yaralandığı bilgisini paylaştı. Anadolu Ajansı ise 3 askerin şehit, 22 askerin de yaralı olduğunu duyurdu.

    Diyarbakır- Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na 21.15 civarında bombalı araçla saldırı düzenlendi.

    Karakol önünde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

    Al Jazeera Türk saldırıda yaralanan askerler olduğunu ve Diyarbakır Alay Komutanı'nın saldırının gerçekleştiği karakola doğru harekete geçtiği bilgisini verdi.
    Bölgeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile takviye birlikler sevk edilirken Diyarbakır-Bingöl karayolunun da geçici olarak trafiğe kapatıldığı bildirildi.

    En az 1 şehit, çok sayıda da yaralı var

    Doğan Haber Ajansı'ndan Canan Altıntaş'ın aktardığı bilgilere göre saldırıda ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 12 asker de yaralandı. Anadolu Ajansı ise 3 askerin şehit olduğunu, 22 askerin yaralandığını duyurdu.

    Saldırı sonrasında bölgede inceleme yapan ekipler, bombalı aracın yaklaşık 1.5 ton bomba yüklü olduğunun tahmin edildiğini söyledi.
    ···
   tümünü göster