/i/Tespit

  1. 1.
    +3
    Merhabalar dostlarım.Sol başlıkta bir sürü YGS muhabbeti dönüyor ve kimisi iyi puan almış kimisi de istediği puanı alamamış. istediği puanı alamayan kardeşlerime ufak tavsiyelerde bulunacağım isterseniz uygulayın. Fakat öncelikle kendimi size ufacık anlatayım:

    23 yaşındayım, bir denizcilik şirketinde şube müdürüyüm. Meslek lisesi çıkışlıyım, tahmin edebileceğiniz üzere YGS puanım çokta parlak değildi.. Yanlış hatırlamıyorsam YGS-1 356 puan falandı.Ama sonuç olarak hiç bir torpil olmadan şuan ki konumumdayım. Nasıl dediğinizi duyuyorum, anlatayım.

    Öncelikle aldığınız puanın bana kalırsa bir önemi yok, önemli olan kendini geliştirmek. Ezbere dayalı eğitimde okul birincisi olmak inanın bi gibe yaramıyor. Burası Türkiye, ODTÜ, Boğaziçi, Marmara gibi üniversitelerde okumuyorsanız gerisi çöp merak etmeyin.O yüzden kendinizi geliştirin.Üniversiteye de 2 yıllık olsa da mutlaka gidin.

    gibtir lan derseniz size şöyle bir örnek vereyim: Ben Kocaeli üniversitesi deniz liman işletmeciliği 2 yıllık bir programdan mezun oldum. Anlayacağınız tak gibiydi.Ama denizciliği tercih etmem zamanımda pek bilinmemesi iş imkanının fazla olması. Sizde böyle bir meslek kovalayın.Üniversite de okula neredeyse hiç gitmedim ama okulu uazatmadım da.Ne mi yaptım? Amerika ve Filipinlerden arkadaş edindim ve ingilizcemi geliştirdim. Başta da dediğim gibi kendinizi geliştirmeye bakın, fırsatları yakalayın ve girişken olun. Hayat sizler için şu saatten sonra başlıyor.

    Sizlere tavsiyelerim:

    1)Aileniz üstünüze çok gelecek, morelinizi bozmayın.
    2)2 yıllıkta olsa üniversiteye gidin sonra isterseniz DGS ile lisansa tamamlarsınız.
    3)Mutlaka kendinizi geliştirin, okulda karı kız ve maç muhabbeti yapan asalak tayfa 2 yıllık okulu 4 senede hala bitiremedi.
    4)Fırsatları değerlendirin, stajlarınız olacak.Bu yerleri iyi seçin çünkü size referans olacaklar.

    Ailesi ile arasında puan yüzünden tartışma çıkan arkadaşlara da isterlerse yardımcı olabilirim.

    Benim düşüncelerim bunlar. Unutmayın bende aynısı yaşadım hatta içinizdeki bazılarından daha kötü durumlarım oldu fakat bu koduğumun ezberci sistemi beni yıldıramadı. Sizide yıldırmasın kardeşlerim.

    iyi günler.
    ···
   tümünü göster