/i/Saçmalamaca

Bu altincide saçmalamak serbest !
  1. 1.
    +500 -216
    Dikkat: Beyler basligimin taklitleri acilmaya baslamis yok efendim dünya yuvarlaktir falan filan diye dandik basliklar acilmaya baslandi, onlara itibar etmeyiniz. Orijinali budur!

    Edit: Emege saygi beyler dün bütün gün bunu yazmakla ugrastim.

    Önbilgi: Hicbiri kendi görüsüm degildir ve aksini iddia edebilen varsa yazar tartisiriz.

    Dünyanin daha önce düz oldugu sanildigini fakat daha sonra geoit seklinde oldugunu söyleyen adamin öldürüldügü hikayesini hepiniz biliyorsunuzdur. Peki size yaklagib 200 yildir ve halen dünyanin düz oldugunu iddia eden ve buna ciddi sekilde inanan bir topluluk oldugundan bahsetsem? flat earth society adli bu grubun temel inanci dünyanin gercekten de düz bir tepsi seklinde oldugu ve bunun nasa ve tüm dünya gizli servisleri tarafindan insanliktan yillar boyu gizlendigi. Buna inananlarin temel teorileri sunlar:



    1-Dünyanin yüzeyinin egikligi gözlenemiyor.



    Dünya üzerinde yasayan birinin dünyanin yüzeyinin egik oldugunu ispatlamasi icin hicbir kanit yok. Ayrica mesela ucakla giderken de ufuk cizgisi hep düz görünüyor kavisli olmuyr. Dünya üzerinde eskiden yapilmis cok cok uzun köprüler var ve bunlar dünyanin egikligi hesaba katilmadan yapilmis ve düz sekilde problemsiz duruyorlar.


    2-Ufukta kaybolma fenomeni



    Bir gemi denizde uzaklasirken önce alt kismi kaybolur sonra yavas yavas diger kisimlari kaybolur ve en son tamaminin yok oldugunu görürsünüz ve bu dünyanin egikligine kanit olarak gösterilir. Fakat ilginc olan sudur ki eger gemiye bir teleskop ile bakacak olursaniz onu hala görebilirsiniz. Yani yalnizca gözünüz uzagi göremediginden onu göremiyorsunuz. Eger dünya küre gibi olsaydi gemi kürenin diger tarafina gecince hicbir sekile göremezdiniz.


    3-Gercek dünya haritasi Birlesmis Milletler logosundaki haritadir.



    Düz dünyanin gercek haritasi budur. insanlar ile küre sekli ile kandirilmaktadir.


    4-Güney kutbu diye bisey yoktur. Disk seklindeki dünya Antarktika ile cevrilidir.






    Güney kutbu yoktur ve düz bir disk seklindeki dünyanin cevresi 360 derece Antarktika ile cevrilidir. Burada yaklagib 500 metre yükseklikte buzullar vardir ve bunlardan sonra ise her yöne dogru sonsuz sekilde uzanan bir buzul tabakasi vardir. Dünyanin sonu (yani kenarlari) burasidir.


    5-Antartika Anlasmasi



    12 devlet 2. dünya savasi sonunda Antarktika ile ilgili bir anlasma imzaladi. Bu anlasmaya göre Antarktika hicbir devlete ait degil, ayrica oraya sivil yada askeri hic kimsenin gitmesine izin verilmeyecek ve gitmek izne tabi olacaktir. Bu anlasma hala gecerli.Bunu orada bir sey sakladiklarina kanit olarak gösteriyorlar.


    6-Aya inis tamamen yalandir ve stüdyoda kaydedilmistir.



    Dünya evrenin merkezinde bulunuyor, ay ve günes aslinda cok uzakta degil ve gögün tam üstünde dünyanin cok yakininda durmakta ve sadece onun üstündeki buzullari eritmis. Bu sayede dünyada yasam var ve geri kalan yerler donmus durumda.


    7-Günes dünya üstünde cember bir yörüngede dönüyor



    Böylece bazi yerler karanlik bazi yerler aydinlik olabiliyor.


    Bunlar da düz dünya fikrini anlatan antik cizimler. Burada atmosfer falan da var. Ayrica günes su anki dönüsünü yine yapabilir.



    ···
   tümünü göster