/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +128 -10
    BiR AYŞE ARMAN RÖPORTAJI

    Annesi Gülay K, böğüre böğüre ağlayarak anlattı.
    Gülay K, kızı C.i’nin 2.5 yaşından beri, öz babası ve üvey abisi tarafından cinsel istismara uğradığını söylüyor. Cinsel sataşmalarla başlayan istismarın bir kısmına bizzat kendi tanık oluyor, gerisini kızından dinliyor, travmalarını da onunla birlikte yaşıyor.
    Ve sonra hukuki süreç başlıyor.
    Çapa ve Cerrahpaşa’nın Adli Tıp Ana Bilim dalları tarafından verilmiş 11, ‘Cinsel istismar’ raporuna ve Avrupa insan Hakları Mahkemesi’nin de ‘Cinsel istismar riskine karşı koruma kararı’ vermiş olmasına rağmen; mahkeme, küçük kızın babasını beraat ettirdi ve “görüşmelerinde sakınca yoktur kararı” verdi.
    Tabii insanın aklı almıyor!
    Ne var ki burası Türkiye, aklımızın alamadığı bir sürü şey oluyor!
    Bugün C.i’ye “cinsel istismar yaşamıştır” raporunu veren adli tıp profesörlerinden biri, Profesör Şevki Sözen karşınızda.
    Şevki Sözen, bu ülkenin çocuk istismarı konusundaki en önemli uzmanlarından biri.
    Çalıştığı spesifik konular; aile içi şiddet, cinsel saldırılar ve çocuk istismarı.
    Neredeyse, hayatını bu konulara vakfetmiş.
    Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. Mezun olduktan sonra, birinci tercih olarak adli tıp uzmanlığını seçiyor. Adli tıp uzmanlığının içinde de ‘klinik adli tıp uzmanlığı’ diye bir bölüm var. ‘Çocuk istismarı’ da ana konularından biri.
    Sözen, sadece C.i’ye ‘istismara uğramıştır’ raporu vermekle kalmadı, aynı zamanda mahkemede de bilirkişi olarak dinlendi ama hasta özelinde konuşmama gibi bir ilkesi var. O yüzden sorularıma C.i’nin özelinden değil, bütün cinsel istismara uğrayan çocuklar üzerinden cevap verdi. Ama şunu da söylemeyi ihmal etmedi: “Altına imza attığımız rapordan yüzde 100 eminiz!” Bugün başlayacak Şevki Sözen röportajı, birkaç gün devam edecek…
    ···
   tümünü göster