/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 76.
    +14 -2
    Sosyal hizmetler alanında az buçuk neler olabileceğini bildiğim için yazıyorum. Aklına takılanları anlatmaya çalışacağım.

    -Devletin kurumlarından bazılarına, hizmet alan insanların iyiliği için tabela konmaz. Özellikle kadın sığınma evleri ve bu gibi (tahmin ediyorum videolardan) suça karışmış veya ağır bir travma geçirmiş çocukların rehabilite edildiği rehabilitasyon merkezleri bu yerlerdendir.

    -Bu dediğini daha önce de gördük, malesef ülkede böyle şeyler oldu. inşallah tekrarlanmaz. Eğer varsa bu kuruma senin videoların ve polisi aramandan sonra soruşturma açılacaktır ve eğer böyle bir durum varsa sorumlular mutlaka cezalandırılır.

    -"c kişisi" dediğin büyük ihtimalle o kuruluşun müdürü veya o kuruluşun bağlı olduğu bakanlığın il müdürüdür, polise yabancı bir vatandaşın ihbarından sonra savcıya ilk ağızdan bilgi vermek mecburiyetindedir.

    -Açık konuşayım; kusura bakma ama adamın seni aydınlatması için hiçbir neden yok. Sen sadece sokaktan geçen birisin. Orda olanların iç yüzünü bilemezsin. Bunlar rehabilitasyona ihtiyacı olan çocuklar, bunu sadece ordaki yetkili sosyal hizmet çalışanlarının kendilerine sigara vermedikleri için bile yapıyor olabilirler.

    -Sizden şikayetçi olunmasının sebebi, senin gizli kalması gereken bir kurumda çekim yapman olabilir.

    -Sindirme politikası dediğin nedir gerçekten tam olarak bilmiyorum ama bunu neden 'sana' yapsınlar?

    Kendini sorumlu hisseden, duyarlı birisin anladığım kadarıyla ama bazı durumlarda işi ehline bırakmak en doğrusudur. Tekrar ediyorum, orda neler yaşandığını bilemezsin.
    ···
   tümünü göster