/i/Tespit

  1. 1.
    +2
    Öncelikle Dünyada evcileştirilmemiş tek hayvan orta asya bozkurtlaridir. Türklerde asla esaret altinda yaşayamadiklari için bozkurtla ilişkilendirilir.

    -Bozkurtlar türklerde olduğu gibi özgürlüklerine düşkünlerdir.Bir bozkurt yakalandiginda diğer hayvanların aksina gırtlak bölgesinde bulunan lenf bezlerini ve öd denen keseyi parçalar ve intihar eder.

    -Kuzulu olan bir koyuna saldırmazlar.(yavrusu olan bie hayvana saldirmazlar)

    -Biz bozkurt topluluğu sadece yiyeceği kadarini avlar.

    -Tüm hayvanlarda bir yavrunun annesi ya da babası ölürsa yavruda ölur. Fakat bozkurtlarda topluluk hiyeraşisi buna izin vermez. Diğer topluluk üyeleri yavruyu evlat edinir ve kendi yavruları gibi büyütürler.

    -Karda yürüyen 40 bireylik bir bozkurt topluluğunu takip eden biri sadece 5-6 farkli ayak izi görebilir.Çünkü topluluk önde giden lider bozkurtun ayak izlerine basarak ilerler.

    -Bozkurtlar eşlerini çok kıskanırlar.

    -Türk savaş bicimleri ve bozkurtlarin avlanmasi benzerlik gösterir. Bozkurt topluluğu sağdan ve soldan giden öncüler, sonrasında da göbekten gelen ana kuvvetle saldirirlar. Türklerdeki hilal taktiği buradan gelir.

    -Bozkurtlar türkler gibi birlik halinde bir yaşam sürerler.

    -Bozkurtlar türkler gibi ataerkil (yani ataya bağli) bir yapıdadır. Bozkurt toplulugunun ,Türk ailesindeki gibi bir lideri vardır ve topluluk o liderin buyruğundan çikmaz.

    -Copy paste degildir. Kendim yazdim. varsa alirim bir emek şukusu.

    -cuguluyan k*rtdür.
    ···
   tümünü göster