/i/Devlet

  1. 76.
    +1
    Hitlerin ve mussolini Atatürkü hocası olarak görüyor. Çünkü Atatürk Askeri kişiliği yanında yöneticiliktede örnek bir insandır.
    Bahsettiğin olay hangi senede olmuştur?
    Cevap :2. dünya savaşında (1941)
    Bu söylemler ise Atatürk zamanında oldu. Yani Almanya italya ve japonya saldırgan politika sergiledikleri için Türkiye Balkan antatinı kurmuştur (1934) yunanistan romanya yugoslavya ve biz oraya gelecek bir saldırıda 4 ülke birden müdahale ettiği için almanyanın yunanistana dokunma imkanı yok.
    Atatürk'ün aklından ve Türkiye milletinden korkuyorlardı çünkü dünyaya boyun eğdirmiş bir lider ve millet Almanyanın saldırsına tepkisiz kalmazdı. Aynı anda 5-6 ülke bile yıldıramadı almanya hiç yıldırmazdı. Hitler soykırım yaptığında Atatürk bilim adamlarını oradan almıştı niye hitlerin sesi çıkmadı? Hitler deli gibi gözüksede aşırı akıllı bir adamdı sonuçlarını düşünürdü.
    2. Dünya savaşında rusya almanyanın kökünü kazıdı, rusyanın baskısıyla fiilen almanyaya savaş ilan etsekte bir mermi bile atılmadan bitti. Çünkü biz her zaman barıştan yana savaşa karşı bir ülkeydik ancak savaş isteyene asla eyvallahımız olmazdı. Ve onca badirelerimizi atlatma peşindeydik gelişme yoluna girdik.
    ···
   tümünü göster