1. 51.
    0
    yaklaşık 20 senedir futbol oyunlarını oynarım.. ilk fifa 98 ile başlamıştım pc'de.. ki bence hala en iyi 5 futbol oyunu say deseler fifa 98 kesin içine girer.. neyse daha sonra fifa 99, 00, 01, world cup 2002 (alev şutlu) falan derken winning eleven serisi çıtayı başka bir yere koydu ve biz de haliyle ona geçtik.. daha sonra pes adını alan bu seri de herhalde fifa 11'e kadar oynadık.. fifa 11 ile başlayan seride fifa 16 ya kadar fifacı olduk artık.. tabi pes 13 ün yeri ayrıdır..

    yani yaklaşık 5-6 senedir fifa'cı olan biri için diyebilirim ki bu oyunun verdiği zevk fifa 16'dan daha keyifli.. fifa 16'da ağır bir simülasyon havası var.. oyun akmıyo sanki böyle o keyifi veremiyor. pes bu sene oynanış açısından bana göre daha elle tutulur bir oyun üretmiş..

    ancak hala pes serisinin fifa'dan çok geri olduğu alanlar var.. mesela online durumu.. pes'de online dogru duzgun bir maç yapana kadar saç baş yoluyorsun.. laglar, pingler, kötü server'lar, aynı düzeyde rakip vermemesi.. fifa gerçekten online olarak çok önünde pes'in. gerçi orada da script denen bi tak var ya neyse..

    uzun lafın kısası bu sene bu oyunu ben fifa'dan önde görüyorum.. ön yargılı ile yaklaşmayalım. konami doğru yolda gidiyor..
    ···
   tümünü göster